.

Lucrările de reabilitare și modernizare a Școlii Gimnaziale ,,Andrei Șaguna” Deva continuă în ritm susținut

De  la sfârșitul lunii ianuarie 2023,  la Școala Gimnazială ,,Andrei Șaguna” Deva, constructorul a terminat de executat o serie de lucrări la ambele corpuri de clădire.

La corpul de clădire pentru învățământul primar s-au finalizat lucrările de montare a lambriurilor în sălile de clasă și laboratoare, a covorului PVC (tarkett) pe pardoseli și perete în holuri.

A început montajul tarkett-ului pe casa scării (pardoseli și pereți).

A fost montată schela pentru demararea lucrărilor de termoizolare a fațadelor și cele de închidere la streașină a acoperișului.

Acoperișul clădirii a fost finalizat integral cu țiglă metalică.

Se lucrează de asemenea la montarea panourilor solare care vor produce apa caldă menajeră, la izolarea podului clădirii cu vată minerală (folie anticondens, barieră de vapori) iar la subsol se instalează țevile de termoficare pentru noul punct termic.

Reamintim că parchetul din lemn triplustratificat a fost montat în toate sălile de clasă. Au fost instalate aparatajele electrice, a fost finalizat montajul centralei de incendiu, a centralei antiefracție și RACK pentru voce-date,balustradele metalice pe holuri.

La corpul de clădire pentru învățământul gimnazial au fost turnate șapele autonivelante la  parter, etajele I și II, în toate sălile de clasă.

Parțial, la parter au fost finalizate zugrăvelile în sălile de clasă și holuri și se lucrează în continuare.

A fost finalizată instalația termică și sanitară la etajele I și II și se lucrează la instalația termică pe parter.

Instalațiile electrice sunt finalizate la etajul I și II (montaj aparataj, corpuri de iluminat în săli de clasă, grupuri sanitare, holuri). Se lucrează la instalațiile electrice de la parterul clădirii.

A fost realizat iluminatul de siguranță la etajele I și II și au fost montați în totalitate hidranții la parter și la etajele I și II.  Se lucrează pe parter și la iluminatul de siguranță.

Au fost reluate lucrările de termoizolare exterioară a clădirii.

Constructorul a adus și confecția metalică pentru copertinele celor două corpuri de clădire ale școlii. Se va începe montajul lor pentru protecția rampelor de acces și a scărilor de intrare în clădiri. 

Reabilitarea şi modernizarea spaţiilor destinate procesului educaţional, precum şi dotarea acestora cu echipamente didactice performante sunt priorități ale administrației publice locale.

Vom depune în continuare proiecte pentru a obține finanțare europeană pentru reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ din municipiul Deva.

Elevii noștri și cadrele didactice merită standarde maxime de calitate necesare unui învățământ modern.

Nicolae-Florin Oancea

Primarul Municipiului Deva

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate