.

Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva se mândrește cu performanțele remarcabile ale elevilor săi

Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva se mândrește cu performanțele remarcabile ale elevilor săi, care au obținut noi premii importante în cadrul unor competiții prestigioase naționale și internaționale.

Elevii claselor gimnaziale de arte plastice au participat la cea de-a XXX-a ediție a Concursului de Interpretare Instrumentală și Arte Vizuale de la Sighetu Marmației, concurs cu participare internațională organizat de Școala Gimnazială cu program suplimentar de Muzică și Arte Plastice, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș. Între  lucările elevilor din România, Cehia, Serbia, Ucraina și Ungaria, realizările artistice ale elevilor deveni coordonați de profesoarele  Nealcoș Alina și  Popa Corina au impresionat juriul de specialitate, care a apreciat talentul lor și a acordat Premiul I elevilor Vale Denisa, Scheopulet Marian și Șofron Diana, și Mențiune elevei Neag Anastasia.

La Concursul Național de Creație în Limba Franceză „Adolescentul și Francofonia”, eleva Călin Maria Ada Andreea, elevă în clasa a XI-a Arhitectură, coordonată de prof. Mateș Adela, a obținut Premiul III, realizând 3 creații literare în versuri, pe tema iubirii și dezamăgirii. Concursul se află la a XII-a ediție și e organizat de Inspectoratul Școlar Județean Teleorman în parteneriat cu ARPF Teleorman și Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat” din Alexandria.

Aceste premii reprezintă nu doar o recunoaștere a eforturilor individuale ale elevilor, ci stau mărturie  dedicării profesorilor lor, fiind încă un exemplu al standardelor înalte pe care Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva le promovează în educație.

 

 

Responsabil pentru relația cu presa

Prof. Andreea Lupu

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate