.

La Crişcior impozitele vor fi la fel ca anul trecut

Singura creştere este cea cu rata inflaţiei.

Primăria Crişcior nu va majora taxele şi impozitele locale pentru acest an, singura modificare fiind actualizarea acestora cu rata inflaţiei, potrivit prevederilor legale. Conducerea primăriei şi consilierii locali au decis ca şi în acest an să fie aplicat un bonus de 5% pentruj cei care se achită de obligaţiile către buget până la 31 martie.

„Avem un buget mic şi cheltuieli mari pentru că în subordinea noastră se află mai multe instituţii. De aceea, pentru proiectele de investiţii pe care dorim să le implementăm pe raza comunei ne vom îndrepta atenţia spre fondurile europene nerambursabile. Un prim proiect se referă la introducerea apei potabile şi a canalizării în cât mai multe locuinţe de pe raza comunei noastre”, a declarat primarul comunei Crişcior, Ovidiu Furdui.

Pe de altă parte, edilul comunei spune că anul trecut a fost unul destul de greu, în care s-a pornit cu un deficit de aproape 600.000 de lei. Ulterior, din fonduri guvernamentale s-a acoperit diferenţa de bani pe care comuna Crişcior o pierde din impozite pentru că se află sub incidenţa Legii Munţilor Apuseni, iar taxele se reduc la jumătate.

Administraţia locală a mai primit un ajutor financiar la rectificarea bugetului Consiliului Judeţean Hunedoara, astfel că, într-un final, s-a reuşit achitarea datoriilor pe care administraţia locală le avea faţă de diverşi furnizori de servicii sau faţă de profesori, cărora le-a fost achitată naveta la şcoală.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate