.

La Baru – parteneriat cu multiple oportunități pentru elevi

Existența în comunitatea noastră a Bazei de practică și agrement aparținătoare unei universități de prestigiu, a creat oportunitatea unei strânse colaborări între Primăria Baru și Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.

Din inițiativa domnului primar Daniel Răducanu, pentru a se crea un mediu educațional mai integrat, adaptat la cerințele societății contemporane și la nevoile elevilor claselor liceale de la Liceul „Prof. Bora Tit Liviu” Baru – după cum ne relata recent prof. Karina Hadadea (foto) în calitatea sa de director – s-a încheiat cu această universitate un parteneriat cu multiple oportunități pentru elevii liceului nostru.

Colaborarea acoperă o gamă largă de activități, oferind beneficii educaționale și profesionale în pregătirea mai eficientă a elevilor pentru provocările viitoare. Pot fi amintite câteva aspecte care evidențiază importanța acestui parteneriat:

  • Acces la resursele universitare: elevii își desfășoară cursurile în cadrul Bazei de Practică a Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca având acces la facilitățile universitare, respectiv săli de clasă, laboratoare, bibliotecă și atelier de practică, extinzându-și astfel cunoștințele și experiența.
  • Workshop-uri și prezentări: pentru a împărtăși cunoștințe și pentru a inspira elevii, conf. univ. dr. Vescan Iulian și conf. univ. dr. Moldovan Ciprian din cadrul Facultății de Geografie Cluj-Napoca desfășoară workshop-uri și prezentări elevilor noștri, asigurând expertiza în domeniu specific pregătirii lor, tehnician în turism.
  • Proiecte de cercetare și stagii: prin activitățile din cadrul programului „Dronă, G.P.S. și aparatură modernă pentru realizarea măsurătorilor și întocmirea hărților” organizat de Facultatea de Geografie din Cluj-Napoca, elevii noștri beneficiază de stagii și activități practice susținute de domnul decan conf. univ. dr. Man Titus, prodecan conf. univ. dr. Alexe Mircea și conf. univ. dr. Bilașco Ștefan. Prin acest program elevii au ocazia de a experimenta procesul de cercetare și de a-și dezvolta abilități practice.
  • Creșterea motivației școlare: cunoașterea faptului că educația lor poate servi la integrarea în învățământul superior poate motiva elevii să-și îmbunătățească performanțele școlare și să-și stabilească obiective academice mai înalte.
  • Dezvoltarea comunitară: colaborarea între liceu și universitate aduce beneficii pentru comunitatea locală prin crearea de oportunități educaționale și profesionale.

Colaborarea cu Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca contribuie la îmbunătățirea calității educației și la pregătirea mai eficientă a elevilor liceului nostru pentru provocările viitoare. Totodată creează o punte între învățământul secundar și cel superior, facilitând tranziția elevilor de la liceu la universitate și pregătindu-i pentru provocările viitorului lor educațional și profesional.

Au consemnat Ioan Vlad și Georgeta-Ileana Cizmaș

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate