.

Jurnalismul – profesie care cere efort, implicare și profesionalism

… a fost genericul unei reușite activități educative dedicată în memoria lui Doru Dinu Glăvan (foto 1), fost președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) – un model de urmat (plecat dintre noi mult prea devreme) și desfășurată la Biblioteca comunei Teliucu Inferior (director Elena Magheti Pupeză).

Doru Dinu Glăvan

Au participat elevi ai școlii gimnaziale din localitate (director, prof. Cîrstea Nicolae) care s-au bucurat de prezența ziaristului Ion D. Cucu – președintele filialei UZPR Caraș-Severin și membru în Juriul de Onoare al UZPR.

Organizatori au fost ziarul „Accent Media” Deva, director Cornel Poenar și vicepreședinte al filialei județene UZPR Hunedoara, Centrul Educativ „Copii și Tineri pentru Comunitatea Europeană”, Biblioteca comunei Teliucu Inferior, iar parteneri: UZPR prin filialele județene Hunedoara și Caraș-Severin.

Profesia de jurnalist-meserie care cere dedicare, solicitare, un permanent efort și model profesional de comportare, a fost prezentată pe înțelesul elevilor de ziaristul Ion D. Cucu.

Și tot acesta a punctat, cu un înalt profesionalism, viața și activitatea lui Doru Dinu Glăvan, plecat în Împărăția Vieții Veșnice, lăsând în urmă chipul unui om caracterizat de dăruire și dragoste pentru profesia de jurnalist.

S-au scurs peste doi ani de când ne-a părăsit cel care a fost un mare ziarist, un mare om, coleg și prieten adevărat, sincer, generos, cu o inimă de aur.

Profesionist desăvârșit, el a fost și, cu siguranță va rămâne în cartea de istorie a presei, un slujitor al cunoașterii, al adevărului și nu al intereselor, indiferent de ce natură ar fi acestea.

Realist, imparțial și obiectiv, Doru Dinu Glăvan a militat permanent, cu responsabilitate, indiferent de pe ce poziție s-a aflat, pentru respectarea legalității, a adevărului și dreptății, cu loialitate și bună credință, cu respectul dreptului persoanelor la propria imagine.

Din tot sufletul doresc succes și performanțe minunaților tineri, viitori ziariști din acest cerc de jurnalism, ce va purta numele regretatului Doru Dinu Glăvan, cu bucuria că cea mai frumoasă meserie din lume are viitorul asigurat, a arătat jurnalistul Ion D.Cucu.

În finalul expunerii sale, acesta a mulțumit gazdelor pentru ospitalitate, dar și ziaristului Cornel Poenar, vicepreședinte al UZPR Hunedoara, pentru implicarea cu profesionalism și vocație în organizarea acestei activități educative.

Tot cu această ocazie s-a finalizat concursul de jurnalism cu tema „Dragostea mea-pământul românesc”, dintre participanți remarcându-se: Cătălin Spărios, Alexia Ichim, Darian Duca Pintea și Matei Toma, care au diplome, cărți și reviste.

Cu acest prilej, a fost înființat cercul de jurnalism „Doru Dinu Glăvan”, care va fi coordonat de tânăra prof. dr. Crișan Roxana Mădălina.

Compania „Accent Media” a oferit ziaristului Ion D. Cucu, prof. Cîrstea Nicolae, prof. dr. Crișan Roxana Mădălina și    d-nei Elena Magheti Pupeză, în semn de recunoștință, Diploma de Excelență pentru promovarea și păstrarea tradițiilor populare în rândul tinerei generații.

Au consemnat Ioan Vlad și Georgeta-Ileana Cizmaș

 

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate