.

Jurământul militar – legământ sacru față de țară

Astăzi, 16 ianuarie 2022, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara 44 de subofițeri și 9 tineri soldați gradați profesioniști au rostit într-un glas jurământul de credință față de țară.

„Jur credință patriei mele, România.

Jur să-mi apăr țara, chiar cu prețul vieții.

Jur să respect constituția, legile țării și regulamentele militare.

Așa să-mi ajute Dumnezeu!”

La acest eveniment au luat parte prefectul Județului Hunedoara precum și șefii principalelor instituții cu care se cooperează la nivel județean.

„De astăzi, viața voastră s-a schimbat. De astăzi, vă aflați în serviciul cetățeanului, al comunității și vă obligați să cunoașteți temeinic și să aplicați întocmai regulamentele militare.

Semenii voștri se bazează de acum și pe voi în cazul situațiilor de urgență, de aceea va trebui să depuneți eforturi pentru a evolua din punct de vedere profesional și mai ales să dați dovadă de implicare și seriozitate în tot ceea ce faceți.

Meseria de salvator nu este una ușoară, însă atunci când știți că oamenii se bazează pe ajutorul vostru, pe promptitudinea și profesionalismul cu care veți interveni, veți reuși cu siguranță să depășiți orice bariere și să înfruntați cele mai dificile situații, alături de colegii voștri.” le-a transmis comandantul ISU Hunedoara, lt.col. Nasta Alin, colegilor nou încadrați.

La finalul ceremoniei, comanda unității i-a felicitat pe noii pompieri pentru că au ales să facă parte din marea familie a salvatorilor și le-a urat să aibă parte de o carieră militară cu multe reușite și satisfacții. 🫡

#ISUHunedoara#IGSU#DSU#pompierii#salvatorii#juramant_militar

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate