.

JUDO: Cupa europeană de Judo U 21

Sala Sporturilor din Cluj Napoca a fost la finalul săptămînii trecute, gazda unei puternice și importante competiții internationale de judo, Cupa europeană adresată sportivilor sub 21 de ani.

Competiția s-a dovedit a fi un eficient test de verificare pentru toți sportivii participanți, peste 200 numai din Europa dar și din alte țări,deoarece mulți dintre cei prezenți în întreceri sunt calificați la mondialele din toamnă și chiar la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Deveanca Olga Severin a câștigat medalia de bronz la categoria 63 de kg la egalitate cu Teodora Oprișca Pop. Sportiva legitimată la SCM Deva a trecut în sferturile de finală de Nadja Vukicevic (din Muntenegru) dar a fost învinsă de către norvegianca Stine Marie Roesaeg în semifinală. La aceeași categorie de greutate Cătălina Topală s-a clasat pe locul șapte la egalitate cu o Kimberly Ungureanu.
La categoria + 78 de kg, o altă sportivă de la Deva, Alina Jorovlea a încheiat competiția pe locul al treilea cu o medalie de bronz la egalitate cu Salome Makishvili (Georgia).Alte patru judoka din România au punctat la această categorie: Carina Jurcă(locul V) la egalitate cu Bianca Prodan iar Georgiana Miler și Paula Paștiu s-au clasat pe locul șapte.
Să menționăm că toate sportivele menționate sunt pregătite în centrul de la Deva de un colectiv tehnic coordonat de prof. Mugurel Ciușcă. (Foto: arhivă)

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate