.

Jocurile Olimpice de la Paris nu vor fi afectate de alegerile legislative din Franța

Prezent la Paris cu ocazia unui eveniment care a marcat debutul unor acțiuni de promovare a Jocurilro Olimpice, Thomas Bach, Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), a afirmat că organizarea alegerilor legislative în Franţa, cu trei săptămâni înainte de debutul Jocurilor Olimpice de la Paris, nu va avea niciun impact asupra desfăşurării acestora.
“Este un proces democratic care nu va perturba Jocurile”, a spus Bach, care a participat la Paris la un eveniment alături de primarul socialist al capitalei Franţei, Anne Hidalgo.
Menționăm că preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a decis, duminică, dizolvarea Adunării Naţionale şi organizarea de alegeri legislative pentru data de 30 iunie (turul 1) şi 7 iulie (turul 2), cu doar 19 zile înainte de deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice de la Paris pe 26 iulie.
De altfel și la vizita pe care Thomas Bach a făcut-o la București în urmă cu o săptă­mână, cu ocazia Adunării Comitetelor Olimpice din Europa, Thomas Bach, a decla­rat că desfășurarea Joc­urilor Olimpice de la Paris,se vor bucura de o solidaritate exem­plară din partea orga­niza­torilor, fiind asigurate cele mai bune condiții pentru derularea acestor întreceri olim­pice. nu va avea niciun impact asupra desfăşurării acestora.
De altfel și primarul Pari­sului a asigurat că “nimic nu va strica aceasta ediţie a Jocurilor Olimpice din capitala Franţei”.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate