.

Investiții în extinderea rețelelor de apă și canalizare a municipiului Deva

Primăria Municipiului Deva a semnat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, 6 contracte de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență(PNRR)-Pilonul 1 Tranziția Verde, Componenta C1 Managementul Apei, Investiția 1 Extinderea sistemelor de apă și canalizare în aglomerări mai mari de 2000 de locuitori echivalenți, prioritizate prin Planul accelerat de conformare cu directivele europene.
Cele șase contracte sunt:
1. Alimentare cu apă și canalizare pe drumul de legătură între strada Granitului și strada Titu Maiorescu în Municipiul Deva – valoare totală a finanțării nerambursabile de 501.709,85 euro (fără TVA)
Prin acest proiect se va extinde rețeaua de canalizare cu 1,523 km și rețeaua de apă potabilă cu 1,530 km. De această investiție vor beneficia aproximativ 230 de locuitori.
2. Alimentare cu apă și canalizare – strada Lotusului, municipiul Deva – valoare totală a finanțării nerambursabile de 330.368,54 euro (fără TVA).
Prin acest proiect se va extinde rețeaua de canalizare cu 1,234 km și rețeaua de apă potabilă cu 1,228 km. De această investiție vor beneficia aproximativ 125 de locuitori.
3. Extindere rețea alimentare cu apă și canalizare, Orizont 1 și Orizont 2, Zăvoi, Municipiul Deva – valoare totală a finanțării nerambursabile de 348.045,92 euro (fără TVA)
Prin acest proiect se va extinde rețeaua de canalizare și rețeaua de apă potabilă cu 0,955 km. De această investiție vor beneficia aproximativ 312 locuitori.
4. Extindere rețea alimentare cu apă și canalizare – zona Zăvoi (terenuri atribuite veteranilor de război) – Municipiul Deva -valoare totală a finanțării nerambursabile de 216.116,23 euro (fără TVA)
Prin acest proiect se va extinde rețeaua de canalizare cu 0,581 km și rețeaua de apă potabilă cu 0,581 km. De acest proiect vor beneficia aproximativ 138 de locuitori.
5. Alimentare cu apă și canalizare – prelungire strada Primăverii, Municipiul Deva – valoare totală a finanțării nerambursabile de 311.545,20 euro (fără TVA)
Prin acest proiect se va extinde rețeaua de canalizare cu 0,983 km și rețeaua de apă potabilă cu 1 km. De această investiție vor beneficia aproximativ 148 de locuitori.
6. Alimentare cu apă și canalizare – prelungire strada Zăvoi, Municipiul Deva – valoare totală a finanțării nerambursabile de a 526.497,19 euro (fără TVA)
Prin acest proiect se va extinde rețeaua de canalizare cu 2,390 km și rețeaua de apă potabilă cu 2,740 km. De această investiție vor beneficia aproximativ 390 de locuitori.
Peste 2, 6 milioane euro, fonduri europene nerambursabile, vor fi investiți în extinderea rețelelor de apă și canalizare în diferite zone din oraș.
Obiectivul acestor investiții este asigurarea sustenabilă a apei pentru un viitor sigur al populației, mediului și economiei. În special, este vizată creșterea gradului de acces al populației la un serviciu public de apă și canalizare conform cu cerințele legislației Uniunii Europene și asigurarea accesului tuturor categoriilor sociale la acest serviciu.
Pentru o parte din obiectivele de investiții de mai sus lucrările sunt în derulare, iar pentru o altă parte se derulează procedurile de achiziții.
Biroul de presă al Primăriei Municipiului Deva
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate