.

Incinta I a Cetății Deva s-a redeschis astăzi pentru public!

Joi, 30 mai 2024, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor de reabilitare a Zonei Urbane Dealul Cetății, Monument al Naturii și Istoric cu valoare turistică ridicată din municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I.

La recepție au participat Nicolae-Florin Oancea, Primarul Municipiului Deva, Traian Berbeceanu – Administratorul public al Municipiului Deva, comisia de recepție la terminarea lucrărilor, reprezentanți ai ISC Hunedoara, ai Direcției Județene pentru Cultură Hunedoara, ai Asociației Persoanelor cu Handicap Neuromotor, constructorul, proiectantul și dirigintele de șantier.

Lucrările exterioare au vizat 3 zone: curtea mare, curtea mică și zona de legătură dintre cele două curți (fostul corp de Est al garnizoanei). Curtea mare este dedicată evenimentelor culturale. Sunt amenajate și grupuri sanitare, cu facilități inclusiv pentru persoanele cu dizabilități.

,,Refuncționalizarea Incintei I și reintroducerea acesteia într-un circuit turistic coerent, alături de incintele II și III care sunt deja reabilitate, va determina implicit dezvoltarea turismului cultural-istoric, punerea în valoare a istoriei și tradițiilor zonei și implicit creșterea numărului de turiști. Este un proiect care pune în valoare frumusețea Cetății noastre – simbolul municipiului Deva”, a declarat Nicolae-Florin Oancea, Primarul Municipiului Deva.

În Incinta 1 este amenajată și o Sală Multimedia, dotată cu monitoare, instalație audio performantă, panouri interactive ,,touchscreen’’ și dispozitive  de proiecție pentru holograme (spațiul va putea fi folosit pentru simpozioane, conferințe, sală de curs pentru lecții deschise de istorie etc.).

Platforma Belvedere Est – cel mai spectaculos loc din Incinta I va găzdui evenimente cu specific istoric și va fi, în același timp, un pol de atracție major în circuitul de vizitare a Cetății, având în vedere că de aici poate fi admirat atât orașul, cât și toată Valea Mureșului.

Turiștii dar și locuitorii municipiului Deva sunt invitață să se bucure de acest proiect spectaculos.

Este funcțională și Telecabina care facilitează accesul pe Cetatea Deva.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate