.

Încep reparațiile la străzile și trotuarele din municipiul Deva!

Am semnat astăzi, 31 mai 2023, contractul pentru lucrările de reparații și întreținere străzi, alei, trotuare, parcări și drumuri aparținătoare municipiului Deva.

Firma care va executa aceste lucrări este STRABAG SRL.

Valoarea totală a contractului care se desfășoară pe o perioadă de 4 ani este de 70.500.427,20 lei cu TVA (peste 14 milioane de euro).

Vă reamintesc că, timp de aproape 8 luni, am fost blocați în executarea acestor lucrări de procedura de licitație care a trebuit reluată, de acțiunile în instanță și de contestațiile făcute de firmele participante la licitație.

În final, în urma deciziilor Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor care a declarat ca admisibilă oferta STRABAG, am putut semna acest contract de execuție.

Săptămâna viitoare, firma va constitui garanția de bună execuție iar din 12 iunie 2023 se vor demara lucrările.

Pentru că am pierdut mult timp cu birocrația, am hotărât ca lucrările să se desfășoare în paralel, în câte două cartiere din municipiul nostru.

Vom relua lucrările în cartierul Dacia și vom începe în cartierul Gojdu. Pe rând se va lucra în toate cartierele Devei și în localitățile aparținătoare municipiului nostru, acolo unde este necesar. Vom efectua lucrări de reparații și pe DN7.

Pe principalele bulevarde vom turna covor asfaltic nou. Vom aduce de asemenea, capacele de canal și gurile de scurgere la nivelul carosabilului.

Direcția de specialitate a identificat locațiile unde sunt necesare astfel de lucrări. Se va începe cu reparații curente: gropi în asfalt, fisuri, degradări apărute după perioada sezonului de iarnă.

Ne cerem scuze pentru disconfortul care s-a creat.

Soluționarea procedurilor de contestații și a acțiunilor în instanță ne-a împiedicat legal să semnăm un alt contract pentru acest gen de lucrări.

Însă de acum avem cadrul legal și trecem la muncă!

Avem 2 milioane de euro în cont, bani pe care administrația publică locală i-a alocat lucrărilor de reparații a drumurilor publice în anul 2023!

Nicolae-Florin Oancea

Primarul Municipiului Deva

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate