.

Incendiu puternic la Sântuhalm: a ars acoperişul unei hale de 1500 mp

În această dimineață, puțin înainte de ora 05, în Sântuhalm, sat aparținător al municipiului Deva, a izbucnit un puternic incendiu la un magazin construit în prelungirea unei hale de producție a cărei activitate era întreruptă de mai mult timp.
Inițial au intervenit pompierii Detașamentului Deva dar, din cauza propagării cu repeziciune a flăcărilor, a fost nevoie de echipaje de sprijin și autospeciale de la Detașamentele din Hunedoara, Orăștie și de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Simeria.
Intervenția s-a efectuat cu 7 autospeciale de stingere, o autospecială de la SVSU Simeria, o autoscară și o ambulanță SMURD.
De la magazin focul s-a extins la acoperișul întregii hale, de peste 1500 mp.
Pentru că era pericol iminent ca incendiul să cuprindă și o casă de locuit, aflată chiar lângă hală, pompierii au acționat în paralel și pentru a ține sub control flăcările care amenințau această construcție.
Intervenția echipajelor de pompieri a fost dificilă atât din cauza suprafeței foarte mari cuprinsă de flăcări, cât și din cauza presiunii mici a apei din hidranții aflați în zona de acțiune.
Autospecialele au fost realimentate cu apă, de mai multe ori, de la alți hidranți, aflați la un kilometru distanță.
Nu s-au înregistrat victime, iar cauza probabilă a izbucnirii incendiului: scurtcircuit la instalația electrică a magazinului.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate