.

Între 13 şi 19 mai 2024, la nivel național și european, se desfășoară acțiunea polițiștilor rutieri TRUCK&BUS

Scopul acestei acțiuni, vizează diminuarea riscului rutier și combaterea practicilor privind transportul nelicențiat de mărfuri și persoaneprin impunerea respectării legislației în domeniu.

Obiectivele acestei acțiuni sunt de a fi depistate transporturile ilicite de mărfuri și de persoane, contarcararea conducerii autovehiculelor sub inluența alcoolului sau a substanțelor interzise, precum și respectarea normelor de siguranță rutieră.

Astfel, la data de 14 mai 2024, polițiștii rutieri din cadrul Biroului Poliție Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva, au aplicat 134 sancțiuni contravenționale în valoare de 67695 lei pentri diferite abateri la regimul circulației rutiere, 110 sancțiuni privind transportul mărfurilor și a fost reținut un permis de conducere pentru săvârșirea unei infracțiuni de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Exempificăm prin aceea că:

La data de 14 mai 2024 , în jurul orei 14:39, polițiștii rutieri din cadrul Biroului Poliție Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva, au depistat un bărbat de 41 de ani, din localitatea Criscior, județul Hunedoara, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară care tracta o remorcă pe autostrada A1, la km 369 C2, au fost constatate un număr de 21 contravenții cu aparatul tahoscan și sancționat contravențional cu amendă de 1000 lei conform OG 37/2007.

Totodată, conducătorul auto a fost testat de către polițiștii rutieri cu aparatul etilometru, iar în urma testării a rezultat o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii  au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate