.

”Iluzia optică” se joacă la Centrul Cultural Deva, de Ziua Mondială a Teatrului

Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” din Deva sărbătorește Ziua Mondială a Teatrului cu o comedie – ”Iluzia optică”, a dramaturgului Dumitru Solomon, în regia lui Mihai Lungeanu.

Reprezentația va avea loc miercuri, 27 martie 2019, la ora 18:00, în sala mare și va fi susținută de adolescenți participanți la cursurile de educație teatrală desfășurate sub genericul ”Teatru ca disciplină de viață”.

”Iluzia optică”, scrisă în urmă cu 34 de ani, parodiază sloganul „munca înnobilează” prin câţiva funcţionari blazaţi, leneşi linguşitori şi laşi, care îşi pierd timpul pălăvrăgind, singura lor preocupare fiind efortul de a se menţine în „graţiile” şefilor. I-ar deranja cumplit prezenţa unui al alt coleg – un tip conştiincios, care ar face nu doar treaba lui, ci şi pe-a lor. Ipotetic, dramaturgul aduce în scenă un astfel de personaj. Un tânăr stagiar, pus pe muncă şi ascultător, care irită la culme.

Fobia personajelor obsedate de existenţa unui coleg conştiincios se dovedeşte însă o iluzie optică, pentru că prezenţa acestuia a fost ireală. Dar autorul piesei încheie cu o lovitură de teatru. Aduce în scenă un stagiar autentic!

Intrarea la spectacol este liberă.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate