.

Identificat de poliţişti şi arestat preventiv, după ce a tâlhărit doi bărbați, pe raza municipiului Vulcan

În data de 03.01.2019, în jurul orei 19:00, Poliţia Municipiului Vulcan a fost sesizată cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost agresat  pe strada Traian, din municipiul Vulcan.

Poliţiştii sosiţi la faţa locului au stabilit, în urma cercetărilor efectuate, că partea vătămată, în timp ce se deplasa spre domiciliu, a fost agresat şi  i-au fost sustraşi 100 de lei.

În cursul aceleiași seri, în jurul orei 20:30, poliţiştii vulcăneni au fost sesizaţi cu privire la comiterea unei fapte asemănătoare, de această dată, victimă fiind un bărbat de 66 de ani, căruia i-a fost sustras, prin folosirea violenţei, un portofel în care se aflau actele de identitate.

În ambele cazuri poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie.

În urma activităților investigative, în scurt timp poliţiştii au identificat  un minor în vârstă de 17 ani, din municipiul Vulcan, faţă de care se vor efectua cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, cu privire la comiterea celor două infracţiuni. Tânărul a fost reţinut de poliţişti, iar magistraţii Judecătoriei Petroșani au emis, pe numele său, în data de 06.01.2019, mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Totodată, poliţiştii vor continua cercetările, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celui în cauză şi a stabilirii participaţiei posibililor săi complici.

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să vă luaţi măsuri de precauţie, mai ales când circulaţi noaptea, la ore târzii, pe străzi pustii sau neiluminate. Nu purtaţi în mod ostentativ bijuterii sau alte bunuri de valoare, cum ar fi telefoanele mobile. Dacă observaţi că sunteţi urmăriţi, nu ezitaţi să cereţi ajutor trecătorilor de pe stradă. Este important să vă păstraţi calmul. Neintrând în panică, veţi putea sesiza cu multă claritate intenţiile agresorului, posibilităţile de apărare sau de acţiune pentru a scăpa din zona de influenţă a acestuia. Dacă sunteţi victima unei agresiuni, încercaţi să reţineţi multe semnalmente ale autorului şi anunţaţi de îndată poliţia; sporiţi astfel şansele de identificare, prindere şi pedepsire a agresorului.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate