.

HUNEDOARA: 400 de ghiozdane complet echipate pentru copiii din familii cu reale dificultăţi materiale

Primăria municipiului Hunedoara, prin intermediul Direcţiei de Asistenţă Socială a distribuit astăzi 400 de ghiozdane complet echipate copiilor din învăţământul primar care sunt pe lista beneficiarilor de burse sociale (copii care provin din familii cu venituri mici, ori se află în situaţii speciale).

Ghiozdanele au fost primite cu bucurie, mai ales că sunt de culori şi modele diferite şi sunt complet echipate cu toate rechizitele necesare pentru noul an şcolar.

„Copiii trebuie să beneficieze de şanse egale mai ales când vine vorba despre accesul la educaţie. Abandonul şcolar este cel mai adesea motivat de copii şi părinţi prin lipsa banilor necesari pentru a-i trimite pe cei mici la şcoală, iar astfel de situaţii se înregistrează, de obicei, la începutul de an şcolar – aceasta este perioada în care, din păcate, în unele familii se ia nefericita decizie ca unul sau chiar toţi copiii din respectivul cămin să nu mai urmeze orele de curs. Încercăm să limităm acest fenomen al abandonului şcolar şi prin oferirea de ghiozdane complet echipate copiilor proveniţi din familii cu dificultăţi materiale”, spune primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate