.

Hărău: Toate străzile şi drumurile comunale vor fi asfaltate

Un amplu proiect de modernizare a infrastructurii rutiere din satele comunei Hărău a prins viaţă în aceste zile. Este vorba de o investiţie în valoare de 12,5 milioane de lei pe care Primăria Hărău o derulează cu fonduri nerambursabile obţinute prin Programul Naţional „Anghel Saligny” şi care îşi propune ca, peste un an, toate străzile şi drumurile comunale din această unitate administrativ-teritorială să fie modernizate şi asfaltate.

„Proiectul a fost depus la finanţare prin Programul Anghel Saligny în urmă cu trei ani. După ce s-au derulat procedurile legale ce ţin de licitaţie, atribuirea lucrărilor, în urmă cu o săptămână am reuşit să pornim practic acest proiect. Lucrările au început. La finalul acestora, toate străzile şi drumurile comunale de pe teritoriul comunei Hărău vor fi asfaltate. Nu va mai rămâne nimic neasfaltat în comună”, spunea primarul comunei, Lucian Albu Weber.

Potrivit acestuia, lucrările se vor încheia în luna septembrie 2025, în condiţiile în care sunt zone în care operaţiunile vor fi destul de complexe şi necesită o atenţie aparte, cu ziduri de sprijin.

„Lucrările au început în Banpotoc, Bârsău şi Chimindia, urmând ca ele să se extindă, în timp. La final, vom avea circa 8 km de infrastructură rutieră reabilitată. Drumurile vor fi prevăzute cu rigole carosabile, acolo unde situaţia o impune. Este un proiect aşteptat de oamenii din comună, care îşi doresc ca drumurile şi străzile să fie de o cât mai bună calitate”, a arătat primarul comunei Hărău.

În comuna Hărău nu au mai fost făcute lucrări de asfaltare a străzilor din anul 2019, când a fost finalizat un proiect finanţat din fonduri europene prin AFIR. Atunci s-au asfaltat circa 7,3 kilometri pe raza comunei.

 

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate