.

Hărău: Introducerea gazului metan – o prioritate pe agenda primăriei

Aproximativ 770 de gospodării din satele comunei Hărău vor beneficia de introducerea gazului metan în case, în cadrul unui proiect în valoare de 22,5 milioane lei ce a fost câştigat de administraţia locală.

„Introducerea gazului metan cred că este cel mai aşteptat proiect de către locuitorii comunei Hărău. Avem finanţarea asigurată, valoarea totală a proiectului ridicându-se la 22,5 milioane lei. Fondurile au fost obţinute prin Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny. Acum se lucrează la documentaţia necesară demarării proiectului”, a declarat primarul comunei Hărău, Lucian Albu Weber.

El a explicat că administraţia locală caută soluţii de amplasare a unei staţii de presiune pentru gaz, care trebuie să fie montată la maxim 100 de metri de magistrala de gaz, care se află pe teritoriul municipalităţii devene.

Conducta de alimentare pentru comuna Hărău va trece pe sub râul Mureş. Lucrările la reţeaua locală de gaz vor începe din satul Hărău şi se vor extinde spre celelalte localităţi ale comunei.

„Sper ca lucrările să înceapă spre toamna acestui an. Începem şi procedura de licitaţie şi sper să nu avem contestaţii, astfel încât proiectul să avanseze aşa cum ne-am programat. Beneficiare ale acestui proiect sunt aproximativ 770 de gospodării, ale căror proprietari şi-au depus cereri că doresc să fie racordaţi la reţeaua de gaz metan, la momentul la care am depus proiectul”, a completat primarul comunei Hărău.

Reţeaua de gaz în cele patru sate se va întinde pe o lungime de circa 30 de kilometri. Se estimează că după ce vor începe lucrările, acestea se vor încheia într-un interval de trei ani de zile.

„Principalul avantaj al introducerii gazului metan este de ordin social. Populaţia este relativ îmbătrânită şi nu mai are putere să-şi asigure lemne de foc din pădurea proprie. În plus, lemnele s-au scumpit şi cred că folosirea gazului metan este avantajoasă, mai ales dacă punem la socoteală şi munca. Este şi mai comod pentru că o centrală termică poate fi programată, iar atunci când ajungi acasă în locuinţă să fie cald”, este de părere primarul comunei Hărău.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate