.

Gimnastică: Primul Campionat Mondial pentru juniori

Federația Internațio­nală de Gimnastică (FIG) a transmis primele informații despre organizarea și desfășurarea primei ediții a Campionatului Mondial de gimnastică artistică pentru juniori (sportivi pînă la 16 ani ).

Decizia a fost luată în 2018 de către forul interna­țional care dorește ca tânăra genera­ție să aibă posibilitatea participării la mai multe com­petiții importanate, pentru creșterea calității exercițiilor și pentru rodarea spor­­ti­vilor, care după împlinirea celor 16 ani, trec la categoria seniorilor.
Prima ediție a CM de gimnastică artistică, atât la fete cât și la băieți se va desfășura în perioada 23-30 iunie în orașul maghiar Gyor, locația aleasă pentru întreceri fiind Audi Arena, o sală cu circa 7000 de locuri, unde sunt programate de obicei partide de handbal, baschet și volei.
Primarul orașului Gyor, fostul campion olimpic de gimnastică Zsolt Borkai a declarat că este o onoare pentru orașul pe care îl conduce să organizeze prima ediție a mondialelor pentru juniori, aceștia fiind cei care vor prelua ștafeta de la actualii camiponi și mulți dintre ei vor evolua cu siguranță la Olimpiada din 2024 de la Paris.
Competiția mondială de juniori de la Gyor se va derula după programul competițiilor de seniori iar programul este următorul: joi,27 iunie- concursul individual și pe echipe masculin, vineri,28 iunie- concursul individual și pe echipe feminin, sâmbătă 29 iunie și duminică 30 iunie finalele pe aparate.
De menționat că în aceeași perioadă de timp sunt programate la Minsk în Belarus, întrecerile celei de a doua ediții a Jocurilor Europene pentru tineret , în programul cărora sunt și întreceri de gimnastică artistică. Rămăne de văzut dacă forul internațional de gimnastică sau cel olimpic vor decide schimbarea datelor de desfășurare a întrecerilor de la GYOR, pentru a permite sportivilor juniori să participe la ambele competiții.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate