.

Gimnastică: Gabriel Burtănete absentează de la Cupa Mondială din Germania

Gimnastul Gabriel Burtănete va lipsi de la etapa de Cupă Mondială care va avea loc între 22 şi 25 februarie la Cottbus (Germania), sportivul nefiind refăcut complet după accidentarea suferită în luna septembrie a anului trecut, a anunţat, miercuri, Federaţia Română de Gimnastică.
“Gabriel Burtănete nu va participa la etapa de Cupă Mondială de la Cottbus (22-25 februarie). Decizia a fost luată de Gabi împreună cu colectivul tehnic şi cel medical, luând în considerare recuperarea gimnastului pe termen lung. Accidentat în septembrie 2023 la RomGym Trophy, entorsă de gradul III, fără indicaţie chirurgicală, el acuză încă dureri la gleznă”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a federaţiei.
“Am fost ajutat cu tot ce s-a putut din punct de vedere medical şi al recuperării” a declarat Gabriel Burtănete iar antrenorul coordonator al lotului olimpic, Marius Berbecar, a afirmat că e nevoie de răbdare în procesul de recuperare a sportivului.
“În acest moment, Gabriel face ambele sărituri, dar încă nu poate concura la un nivel înalt, iar riscurile ar fi prea mari. Investigaţiile medicale au fost analizate atât de doctorul nostru, Mihai Râşcu, cât şi de alţi trei medici specialişti din Franţa, Germania, Italia. Decizia a fost clară, că nu este necesară intervenţia chirur­gicală. Este nevoie de re­cu­pera­re şi răbdare pentru o revenire durabilă pe termen lung. Acum Gabi merge la clinica SwissMed, fiind în grija unei echipe complexe de osteopat, kinetoterapeut, fizio­te­rapeut”, a afirmat Marius Berbecar.
“Gabi Burtănete şi-a diminuat şansele de calificare pe criteriul punctelor cumulate la Cupa Mondială (după Cottbus mai sunt două etape, la Baku şi Doha), dar va concura la Campionatele Europene de la Rimini, la toate cele 6 aparate. Va obţine biletele pentru Paris primul gimnast de la individual compus care nu este calificat la Jocurile Olimpice”, precizează repre­zen­tanţii federaţiei.
Carmencita Constantin, preşedinta Federaţiei Româ­ne de Gimnastică, a afirmat că numărul sportivilor calificaţi la Jocurile Olimpice de la Paris va fi definitivat după Europenele din Italia, din luna aprilie: “Se va trage linie după Campionatele Europene de la Rimini din aprilie. Atunci vom şti numărul total al sportivilor români calificaţi de la gim­nastică artistică masculină”.
Andrei Muntean este singurul sportiv român calificat până acum la gimnastică artistică masculină la JO 2024. La feminin, România s-a calificat cu echipa la Jocurile de la Paris.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate