.

Gimnastică: Federația a anunțat echipa feminină pentru Jocurile Olimpice

Concursul international de gimnastică artistică, RomGym Trophy organizat la București și la care au participat sportivi din nouă țări (unii dintre ei fiind deținători ai unor titluri europene sau mondiale la diferite aparate) s-a dovedit a fi un bun test de verificare pentru apropiatele Jocuri Olimpice de la Paris care vor debuta pe data de 27 iulie.
După mai multe etape de selecție și după o serie de analize care nu au dat de fiecare dată cea mai bună soluție, duminică forul fe­deral a comunicat numele gimnastelor care vor alcătui echipa cu care România va participa la competiția olimpică de la Paris.
Lotul feminin de gimnas­tică artistică al României pentru Jocurile Olimpice de la Paris va fi compus din Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarţă şi Andreea Preda iar la masculin, vom fi reprezentaţi de Andrei Muntean la JO 2024.
”După primele etape de selecție și prin prisma rezultatelor anterioare, Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea şi Lilia Cosman aveau locul asigurat în echipă, iar în urma celor trei concursuri de selecţie, cele mai bune punctaje le-au obţinut Ama­lia Ghigoarţă şi Andreea Preda. Din cauza proble­melor de sănătate, Maria Ceplinschi, Ella Oprea Creţu, Amalia Puflea şi Ioana Danciu au ieşit din calcule”, a precizat Carmencita Con­stan­tin, președinta FR Gim­nastică.
Revenind la concursul de la București menționăm că Ana Maria Bărbosu, Kaylia Nemour (Algeria), Felix Dolci (Canada), Krisztofer Meszaros (Ungaria), Rene Cournoyer (Canada) şi Mohamad Omar (Egipt) au câştigat medaliile de aur la finalele pe aparate la care au evoluat duminică, la ediţia a patra a RomGym Trophy.
Antrenorii lotului feminine au decis ca gimnastele să fie totuși menajate, iar în finale să se participe doar pentru a verifica anumite ele­mente, astfel că Ana Ma­ria Bărbosu a concurat la doar la sărituri, Lilia Cosman la paralele, Amalia Ghigoarţă la paralele şi la sol, iar Andreea Preda, doar la bârnă, notele înregistrate fiind pe măsura eforturilor din perioada de pregătire dar nu foarte mulțumitoare pentru a ataca dorita calificare în finala pe echipe de la Paris.
Obiectivul stabilit de către federație este această calificare în finala echipelor dar și o calificare în finala de la impus a fetelor și una, două calificări, poate cu medalii în finalele pe aparate. Greu dar nu imposibil, declară conducerea federației.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate