.

Geoparcul Dinozaurilor, promovat la Târgul Internațional de Turism de la Berlin

Geoparcul și Universitatea din București vor fi promovate la Târgul Internațional de Turism de la Berlin, alături de geoparcurile din proiectul Danube GeoTour.

Geoparcul Internațional UNESCO Bakony – Balaton din Ungaria a găzduit o nouă întâlnire ce a reunit reprezentanți din 8 țări, parteneri în proiectul Interreg Danube GeoTour. România este reprezentată în acest proiect de Universitatea din București, în calitate de administrator al Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului, singurul geoparc cu statut UNESCO din țara noastră.

Timp de patru zile, în perioada 12 – 15 februarie 2019, participanții au discutat despre stadiul amenajării unor puncte de interpretare, realizarea de geoproduse și despre campania comună de promovare a acestora.Una dintre cele mai importante oportunități de promovare a geoparcurilor din regiunea Dunării participante în proiectul Danube Geotour va fi Târgul Internațional de Turism de la Berlin (Germania) ce va avea loc în perioada 6 – 10 martie 2019.Târgul Internațional de Turism de la Berlin este considerat cel mai mare eveniment de acest tip din lume. În cadrul unui stand comun, integrat în standul de promovare a Rețelei Globale a Geoparcurilor UNESCO, partenerii implicați în proiect își vor promova oferta de geoproduse pe care le pun la dispoziția turiștilor. În acest sens, Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului va promova rețeaua de Case ale Geoparcului și dinostopurile reprezentând geoprodusele dezvoltate în cadrul acestui proiect.

Întâlnirea găzduită de Geoparcul Internațional UNESCO Bakony – Balaton a fost un bun prilej de stabilire a detaliilor privind acest important eveniment internațional din domeniul turismului. De asemenea, în cadrul unei conferințe de presă, partenerii în proiect au prezentat principalele rezultate pe care le-au obținut până în prezent, incluzând o broșură, un film de prezentare și info standuri inovative de promovare ce urmează să fie disponibile,în perioada următoare, pentru publicul larg din geoparcurile implicate înproiectul Danube GeoTour. Tot în timpul întâlnirii, partenerii maghiari au organizat și excursii în teren pentru a exemplifica modalități de geointerpretare aplicate pe traseul Szent György-hegy, la Observatorul astronomic (Pannon Observatory)din localitatea Bakonybél și la centrul de vizitare amenajat la peștera Tapolca. O scurtă demonstrație de muzică și dansuri populare maghiare a completat experiența avută de partenerii proiectului Danube GeoTour în perioada petrecută în Geoparcul Internațional UNESCO Bakony – Balaton.

Proiectul Interreg Danube GeoTour are ca principal scop, transformat într-o reală provocare, ”Punerea în valoare a patrimoniului geologic pentru dezvoltarea turismului sustenabil și inovator în geoparcurile din țările dunărene”. Proiectul va contribui la consolidarea cooperării dintre regiunile și geoparcurile din țările aflate de-a lungul Dunării și la dezvoltarea unor produse turistice inovatoare ce vor fi valorificate în baza unei strategii comune de promovare. Schimburile de experiență, testarea geoproduselor, noile abordări în interpretare contribuie la o mai bună implicare a comunităților locale în activitățile geoparcurilor și la valorificarea durabilă a valorilor UNESCO din teritoriile partenere.

Acest proiect internațional a fost inițiat de Geoparcul UNESCO Idrija din Slovenia, prin  Heritage Centre Idrija și reunește parteneri din Slovenia, Ungaria, Austria, Croația, Cehia, România, Slovacia, Finlanda, Portugalia și Franța reprezentând geoparcuri, parcuri naturale și universități din țările dunărene dar și din Rețeaua Europeană a Geoparcurilor. De asemenea, Danube GeoTour se bucură de sprijinul Rețelei Globale a Geoparcurilor, partener în proiect.

Proiectul beneficiază de co-finanțare (ERDF, IPA) prin Programul european transnațional Dunărea (Interreg – Danube Transnational Programme).

Mai multe detalii despre acest proiect sunt disponibile pe: www.interreg-danube.eu/danube-geotourși www.geopark.hu.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate