Numit în funcția de coordonator al Academiei de fotbal pentru copii și juniori de la CSM Deva, profesorul univ. Ionut Stelescu (cel care vreme de mai bine de opt ani, a fost colaborator al selecționerului echipei naționale de seniori a României, Edward Iordănescu, dar și care a fost pentru puțin timp secundul principalului Miriuță la Chindia Târgoviște în Liga 2) le-a prezentat antrenorilor de la grupele de copii și juniori de la CSM Deva conceptul de Academie de fotbal.
Apoi, Ionuț Stelescu a făcut unele declarații imediat după ce el a fost numit în această funcție. De altfel proiectul unei academii, așa cum prevede metodologia , ca să de-a randament, durează între trei și sapte ani.
Pentru cei care sunt interesați, declarația a fost postată pe site-ul clubului devean iar numirea s-a făcut oarecum pe repede înainte, antrenorii de la secția de fotbal CSM Deva aflând acest lucru la întâlnirea pe care au avut-o luni seara, cu o parte a a conducerii clubului devean.
Iată ce a declarat Ionuț Stelescu: “ La discuția de astăzi cu colegii mei din Centrul de copii și juniori(nota noastră: de la CSM Deva) sunt multe lucruri care trebuie să meargă înainte,în sensul pozitiv și cele mai importante sunt legate, dacă vreți, de perioada următoare. Încercarea e să avem posibilități să ne antrenăm și pe categorii de vârstă, exact cum au solicitat colegii, și de ce nu, să ne centrăm foarte mult atenția pe acești tineri talentați, iar de la grupele mari să vedem care sunt jucătorii care fac obiectul în cel mai scurt termen, pentru promovare la echipa de seniori.
Activitatea de la Academia de fotbal începe de la categoria U19 și coboară pînă la U 11, inclusiv categoria U 15 feminin, grupe pe care le vom avea prinse în această academie. Aceste grupe le vom avea prinse în activitatea academiei de la CSM Deva.Până la data de 8 martie va trebui să depunem documentația și bineînțeles să o avem înregistrată la la federație. Ulterior, după ce vom primi răspunsul și implicit punctajul minim necesar, 20 de puncte, pe care sigur o să îl îndeplinim, de acolo să putem face demersuri de așa natură ca din vară când grupele U19 și U 17, cu aprobarea federației vor intra în grupele de elită și la un alt campionat, unul național și nu în cel județean, atunci , bineânțeles se va face o reorganizare a activității noastre.
Referitor la avantajul unei academii la CSM Deva, pe termen mediu și lung vom observa că trebuie să ne regăsim în mediul cademiilor de fotbal deoarece sportul de performanță se practică la nivelul academiilor de fotbal.De altfel discuțiile cu colegii de la CSM Deva au fost legate foarte mult de ceea ce înseamnă materia umană și respectiv copiii, au venit și avem o bază mare de selecție. De ce spun asta? Deoarece sunt grupele mici care au în componență circa 60 de copii fiecare. Probail că este inuman, când ajungem la grupele de performanță la grupele de la U 15 în sus, să putem să lucrăm cu atâția copii. Se vor face evaluări, se vor face, dacă vreți, criterii clare de selecție pentru înalta performanță iar cei care vor face față tuturor componentelor de antrenament cerute, vor face practic pasul spre prima echipă. Eu mi-aș dori ca și de la grupele de 14 și 15 ani, în sus, să avem și noi jucători selecționați la echipele naționale “.
Conceptul de academie de fotbal este interesant și poate în timp va da rezultatele dorite de către cei din conducerea clubului devean. Să nu uităm însă că și alte grupări fotbalistice au încercat, la unii le-a reușit, alții au eșuat în încercarea lor. Totul depinde de ambiția celor din structura clubului și de banii care vor fi investiți în viitor pentru fotbalul devean juvenil.
Fotbal Liga a III-a: Proiectul unei Academii de fotbal durează între trei şi şapte ani
Partajează această știre
Noutăți
Vărmaga, gata să primească colindătorii
decembrie 20, 2024
URMĂRIT NAȚIONAL, DEPISTAT DE POLIȚIȘTII DIN VULCAN
decembrie 20, 2024
Mica Publicitate