.

Femeie înşelată cu 280 de lei de aşa-zişi “angajaţi de la deratizare”

Poliţiştii sunt pe urmele unor indivizi care au obţinut 280 de la o persoană din oraşul Călan, sub pretextul unor pretinse activităţi de deratizare.

 În data de 16.01.2019, Poliţia Oraşului Călan a fost sesizată de către o femeie în vârstă de 76 de ani, din localitate,  despre faptul că a fost victimă a unei infracţiuni de înşelăciune. Femeia le-a declarat poliţiştilor faptul că, în jurul orei 10:00, la locuinţa sa   s-au prezentat doi bărbaţi care au pretins că sunt „de la deratizare”.

Cu acordul propietarei, cei doi bărbaţi necunoscuţi au păruns în locuinţă şi au  pulverizat un lichid în baia aprtamentului, iar pentru aceeastă activitate femeia le-a plătit 280 de lei.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infractiunii de înşelăciune şi efectuează cercetări în vederea identificării autorilor şi a recuperării prejudiciului.

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să vă luaţi măsuri de precauţie, iar înainte de a permite accesul în locuință unor persoane necunoscute, solicitați întotdeauna cartea de identitate și legitimația de serviciu.

Fiți circumspecți la astfel de prestatori de servicii, mai ales dacă nu l-ați solicitat în prealabil sau dacă nu a fost anunțat din timp de administratorul de bloc/șeful de scară.

Solicitați întotdeauna, pe loc, o chitanță/factură pentru orice fel de serviciu prestat la domiciliu. Refuzul sau sustragerea persoanei de a vă furniza o chitanță în schimbul banilor primiți, să vă dea certitudinea că aţi fost înşelaţi.

 

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate