.

Expoziţia „UnDEVA” – 33 de lucrări expuse la Deva de artistul plastic Vlad Tabac

Un adevărat regal de culoare poate fi numită expoziţia vernisată, în această săptămână, la Galeriile de Artă „Forma” Deva, de artistul plastic Vlad Tabac, din Republica Moldova. Sunt 33 de picturi realizate în ultimul an de artistul de peste Prut, un om a cărui căldură şi modestie sunt completate, în mod fericit, de lucrările sale.

Reunite sub genericul „UnDEVA”, picturile sunt caracterizate de o cromatică şi o lumină deosebite, în majoritatea dintre ele regăsindu-se locuri din Deva, dar şi peisaje din România şi Moldova.

„Obişnuiesc ca peste tot unde am ocazia să călătoresc, să mai şi pictez. Adică, să ies într-o manieră aşa mai ‘bătrânească’, în stradă, cu şevaletul, şi să pictez acolo o pânză – două, în aer liber. Tot atunci s-a întâmplat că UAP Deva mi-a oferit, în planul calendaristic, un ‘ochi’ pentru a expune lucrările, la Deva. Am mai lucrat, în ultima jumătate de an, şi alte lucrări dedicate oraşului, în aşa fel încât să nu vin cu mâna goală aici”, a spus artistul plastic.

Organizatorii expoziţiei, Consiliul Judeţean Hunedoara şi Direcţia Generală de Administrare Monumente şi Promovare Turistică (DGMAPT) Hunedoara, în parteneriat cu filiala judeţeană Hunedoara-Deva a Uniunii Artiştilor Plastici din România, au apreciat ineditul ideii şi luminozitatea lucrărilor executate de Vlad Tabac.

„Este un moment important pentru galeriile de artă din Deva, dar şi pentru comunitate. Artistul Vlad Tabac ne-a făcut o mare surpriză prin tematica acestei expoziţii, care prezintă locuri frumoase din municipiul Deva. Sunt lucrări deosebite, apreciate de public. Artistul a fost foarte încântat de oraş, de potenţialul turistic şi artistic al municipiului Deva şi ne bucurăm că putem fi gazdele unui asemenea eveniment cultural”, a arătat directorul DGMAPT Hunedoara, Radu Barb.

Expoziţia „UnDEVA” va rămâne deschisă până pe 7 aprilie şi poate fi vizionată de luni până sâmbătă între orele 10,00-18,00. Vă recomandăm călduros, să o vizitaţi!

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate