.

Exponat virtual de la muzeu: O casetă de valori descoperită la Ardeu

Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva prezintă un alt exponat virtual,  în cadrul rubricii: PIESE REPREZENTATIVE DIN COLECȚIILE MUZEULUI CIVILIZAȚIEI DACICE ȘI ROMANE din DEVA.

Descrierea artefactului de astăzi este realizată în rândurile de mai jos de către dr. Iosif Vasile Ferencz, Cercetător Științific, Secția de Arheologie a Muzeului Civilizației Dacice și Romane din Deva.

O CASETĂ DE VALORI DESCOPERITĂ LA  ARDEU

<<Agoniseala ori poate bunurile cu valoare personală și sentimentală generează preocuparea pentru a le păstra în siguranță. Astăzi avem la dispoziție instituții bancare, obligațiuni la purtător, fonduri de investiții și case de bani. Dar oare cum erau protejate valorile în vechime? Ca dovadă că … ,,Toate-s vechi …”, vă prezentăm un obiect descoperit la Ardeu, care ne oferă răspunsuri parțiale la această întrebare>>.

Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva vă propune să vizionați, obiectul de astăzi, în mediul online, pe pagina de facebook a muzeului  https://www.facebook.com/MCDRDeva/ și pe site-ul instituției www.mcdr.ro.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate