.

Episcopul Gurie oferă un catehism ortodox fiecărei familii din eparhie

La inițiativa Episcopului Gurie, Eparhia Devei și Hunedoarei oferă fiecărei familii din jud. Hunedoara un exemplar din lucrarea Învățătură de credință creștină ortodoxă, apărută la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă.

„Pe bună dreptate, putem numi acest proiect unul de suflet al Preasfințitului Părinte Episcop, care, în fiecare zi, își găsește răgazul pentru a semna personal dedicația adresată familiilor de creștini hunedoreni”, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica Pr. Gabriel Miricescu, purtătorul de cuvânt al Eparhiei Devei şi Hunedoarei.

Până în prezent, s-a reușit distribuirea gratuită a unui număr de aproximativ 36.000 de exemplare.

„Episcopia Devei și Hunedoarei nădăjduieşte în continuarea acestui proiect până când fiecare familie de creștini ortodocși hunedoreni se va împărtăși de lumina dreptei credințe care răzbate cu putere și din paginile acestei tipărituri”, a declarat Pr. Gabriel Miricescu.

Proiectul pastoral misionar este initulat „Să ne cunoaștem credința!”.

„Proiectul se dorește a fi o veritabilă lucrare de misiune într-o perioadă în care, în pofida afluxului abundent de informație, învățătura de credință a Bisericii pare tot mai puțin cunoscută și practicată în rândul creștinilor”, a spus Pr. Gabriel Miricescu.

Lucrarea este structurată în trei mari părți, după numărul virtuților teologice: „Despre credință”, „Despre nădejde” și „Despre dragoste” precedate de o parte introductivă.

Orice om poate găsi în acest fel răspuns la cele mai variate întrebări, de la cele care amintesc de datoriile credinciosului către Dumnezeu, până la cele care prezintă Sfintele Taine ale Bisericii sau care pun în discuție familia creștină și viața în lume.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate