.

,,Ea vine joi” – cea mai bună piesă folk a anului 2018

Fiul Tatianei Stepa, plutonier major Cătălin Filipoiu, jandarm în cadrul Postului de Jandarmi Montan Straja, a câştigat premiul pentru ,,Cea mai bună piesă folk a anului 2018 , respectiv piesa ,,Ea vine joi”.

Premiul naţional muzical a fost acordat de către blogul ,,Forever Folk”, platformă online de susţinere a muzicii folk din România, piesele fiind votate timp de două săptămâni.

***

Tatiana Stepa (n. 21 aprilie 1963, Lupeni, județul Hunedoara – d. 7 august 2009, București) a fost o cântăreață română de muzică folk.  A cântat prima dată pe scenă când era la grădiniță. În copilărie a urmat cursuri de baletvioară și pian. A făcut vioara 8 ani, ca instrument principal. A făcut “Liceul de Arhitectură” din București. Aici a fost primul loc în care a auzit muzică folk.  În septembrie 1982, pe stadionul din Făgăraș, a debutat în Cenaclul Flacăra cu un cântec numit “Și-am să-mi fac o doină(versuri Adrian Gavrila) “, rămânând în componența acestuia până în anul 1985, după care, din anul 1992 până în anul 1996, a fost membră a Cenaclului “Totuși Iubirea”, participând la peste 2.000 de spectacole, atingând un maxim de 50.000 de spectatori la un concert aniversar de la Galați. După interdicția din 1985 a “Cenaclului Flacăra” și a ei ca artistă, a lucrat vreme de 11 ani la mina Lupeni, apoi, ca tehnoredactor de carte, la București. A cântat singură, apoi împreună cu Magda Pușkaș au format grupul Partaj.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate