.

Drumul spre Sanatoriul din Brad va fi reparat de CJ Hunedoara

Lucrările vor începe după ce municipiul Brad va ceda dreptul de administrare către administrația județeană.

Luni, în urma unei vizite în teren, conducerea Consiliului Județean Hunedoara și reprezentanții Primăriei Municipiului Brad au stabilit ca, împreună, să demareze toate procedurile necesare pentru reparația imediată a drumului spre Sanatoriul de Pneumoftiziologie.

Prezenți în teren, președintele CJ Hunedoara, domnul Mircea Flaviu Bobora și administratorul public al județului, domnul Costel Avram, împreună cu primarul municipiului Brad, domnul Florin Cazacu, au evaluat starea în care se prezintă drumul pe ultimii 2,5 km. Este vorba despre sectorul din imediata apropiere a Sanatoriului, care se află într-o stare avansată de degradare după anotimpul rece.

Pentru ca lucrările să fie demarate în cel mai scurt timp, cele două instituții vor face demersurile necesare pentru preluarea în administrarea CJ Hunedoara a sectorului de drum vizat.

„Mai întâi, Consiliul Local al Municipiului Brad trebuie să adopte o hotărâre prin care să aprobe transferul către noi, ulterior Consiliul Județean va adopta o hotărâre de preluare în administrare. Nu numai drumul în sine prezintă probleme, ci zidurile de sprijin, unele grav afectate”, a declarat domnul Mircea Flaviu Bobora.

Administratorul public al județului a declarat că lucrările de reparații la acest drum vor începe după ce toate formalitățile de transfer vor fi îndeplinite.

„Sigur că ne dorim să intervenim cât mai repede, pentru că, până la urmă, sanatoriul din Brad se află în subordinea CJ Hunedoara și trebuie să asigurăm un acces cât mai facil pacienților și personalului medical. După ce vom parcurge etapele legale, vom interveni cu plombe, iar unde este cazul cu covor asfaltic”, a declarat domnul Costel Avram.

Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad este unitate sanitară cu paturi, în administrarea Consiliului Județean Hunedoara, situată pe dealul Măgura, la o altitudine de 450 metri, într-o zona nepoluată, împădurită, la o distanță de aproximativ 4 km față de municipiul Brad. Unitatea are un număr de 155 de paturi, repartizate pe două secţii de pneumologie.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate