.

Dosar penal pentru braconaj cinegetic pentru doi bărbaţi din Veţel

La data de 09 martie 2024, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Hunedoara au desfășurat, pe raza comunei Vețel, acțiune având ca și obiect prevenirea și combaterea faptelor de braconaj cinegetic.

În cadrul acțiunii, polițiștii au oprit un autoturism în care se aflau trei bărbați (având calitatea de vânători), cu vârste cuprinse între 38 și 65 de ani, care dețineau și transportau necorespunzător în interiorul autoturismului două arme letale de vânătoare și  26 de cartușe, deținute legal, în baza permiselor de armă. Armele respective au fost găsite în interiorul autoturismului, fără a fi introduse în husă sau în toc, potrivit prevederilor legale privind regimul armelor și munițiilor, iar pe una dintre arme era montat un dispozitiv de iluminat pe timp de noapte, atașat cu ajutorul unui suport magnetic.

Bărbatului în vârstă de 65 de ani, în calitate de organizator al acțiunii de vânătoare, i s-a solicitat să prezinte autorizația de vânătoare, ocazie cu care s-a constatat faptul că aceasta nu era completată, la rubrica „data vânătorii”.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj cinegetic și au luat măsura indisponibilizării, în vederea continuării cercetărilor, a armelor și a muniției aferente, găsite în interiorul  autoturismului și asupra celor trei vânători. (Foto: arhivă)

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate