.

Dosar penal pentru ameninţare şi ordin de protecție provizoriu emis de poliţişti

Dosar penal pentru ameninţare şi ordin de protecție provizoriu emis de poliţişti împotriva unui  bărbat din municipiul Vulcan, care i-a adresat ameninţări fostei concubine.

În data de 07.01.2019, în jurul orei 19:00, Poliţia Municipiului Vulcan a fost sesizată telefonic de o femeie în vârstă de 37 de ani, din localitate, cu privire la faptul că fostul său concubin, în vârstă de 41 de ani, aflat în stare de ebrietate, a formulat amenințări cu atât la adresa sa cât și a familiei sale, pe motiv că nu mai dorește să continuie relația cu acesta.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție care a aplanat situația conflictuală şi a luat măsura emiterii unui ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului, pe o periadă de cinci zile.

Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au stabilit faptul că nicio persoană  nu a fost agresată fizic, însă, ca urmare a plângerii depuse de către femeie, vor efectua cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de amenințare.

Începând cu data de 28 decembrie 2018, poliţiştii care intervin la cazuri de violență domestică pot emite, după analizarea situației pe baza unui formular de evaluare a riscului, un ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile, astfel încât victima nu va mai fi nevoită să aştepte unul încuviinţat de judecător.

Până în momentul de faţă, la nivelul judeţului Hunedoara au fost emise 4 ordine de protecţie provizorii, faţă de persoane din localităţile Vulcan, Petroşani, Hunedoara şi Ilia, care s-au manifestat violent în raport cu membrii familiei.

Ordinul de protecție provizoriu se emite de către polițiștii care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, în scopul diminuării acestui risc.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate