.

Doi elevi din judeţ, admişi la Universitatea Harvard

Doi elevi din judeţul Hunedoara au reuşit performanţa de a fi acceptaţi la una dintre cele mai prestigioase universităţi din lume. Este vorba despre Universitatea Harvard din Statele Unite. Elevul Alexandru Todoran învaţă la Liceul teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăştie, iar Amira Abugararah studiază la liceul tehnologic „Mihai Viteazu” din municipiul Vulcan. Ambii au înregistrat rezultate remarcabile la şcoală.

Alexandru Raul Todoran este cunoscut pentru rezultatele remarcabile pe care le-a obţinut la diverse competiţii naţionale şi internaţionale de informatică. El este membru al Lotului naţional de informatică, împreună cu care a câştigat anul trecut o medalie de argint la Olimpiada internaţională de informatică de la Szeged (Ungaria) şi locul III şi medalia de aur la Olimpiada de Informatică a ţărilor din Europa Centrală, la Magdeburg (Germania).

“Admiterea la o universitate foarte bună a reprezentat un obiectiv important pentru mine şi se cunoaşte faptul că în Statele Unite sunt facultăţi foarte bune. Faptul că este Harvard îţi oferă posibilitatea să întâlneşti personalităţi şi oameni de la care ai ce învăţa”, spune tânărul din Orăştie.

El a arătat că pentru admitere a depus un dosar însoţit de rezultatele pe care le-a obţinut şi de mai multe eseuri care îl recomandă, susţinând şi un examen SAT (Standardized Achievement Test) cunoscut sub numele de “Bacalaureatul american”, pe care l-a promovat.

Informaţia privind admiterea la Universitatea Harvard a fost făcută publică, pentru prima dată, de către vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Alin Ţambă, în cadrul unei şedinţe a instituţiei administrative, el apreciind că admiterea elevului din Orăştie la prestigioasa universitate din SUA reprezintă o performanţă deosebită.

“Este o performanţă deosebită pentru învăţământul hunedorean. Chiar dacă unii, în afirmaţii publice spuneau că şcoala românească scoate tâmpiţi, iată că reuşim să le arătăm că, în judeţul Hunedoara, şcoala românească scoate copii buni. Este o performanţă deosebită pentru judeţul nostru ca Alexandru Todoran, elev al Liceului Aurel Vlaicu din Orăştie, să fie acceptat ca student la Harvard, una dintre cele mai prestigioase şi importante instituţii de învăţământ superior din lume”, a declarat vicepreşedintele CJ Hunedoara.

La rândul său, inspectorul şcolar general al judeţului Hunedoara, prof. Maria Ştefănie, a arătat că, din informaţiile pe care le deţine, Alexandru Todoran a mai fost admis şi la alte universităţi de prestigiu, dintre care a ales Universitatea Harvard.

“Alexandru a fost admis la Universitatea Harvard pe baza rezultatelor excepţionale pe care le-a obţinut, în timp. Cred că este primul elev din judeţ care a înregistrat o asemenea performanţă. Din câte ştiu, mai are răspunsuri pozitive şi de la alte universităţi din Paris şi SUA”, a explicat prof. Maria Ştefănie.

În ceea ce o priveşte pe Amira Abugararah, ea studiază deja în clasa a XII-a, la o şcoală din SUA, unde a obţinut o bursă. Amira este de părere că admiterea sa la Harvard este rezultatul miilor de ore de studiu şi voluntariat pe care le-a derulat de-a lungul parcursului său educational. Tânăra şi-ar dori să urmeze o facultate în cadrul ştiinţelor politice internaţionale.

„Alexandru Raul Todoran de la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie și Amira Iasmina Abugararah de la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazu” din Vulcan sunt cei doi elevi ale căror nume sunt, în aceste zile, pe buzele tuturor. Sunt doi elevi care onorează învățământul hunedorean! Ne mândrim cu performanța lor și îi felicit pentru seriozitatea și pasiunea lor pentru învățătură! Pe Amira Abugurarah am cunoscut-o în calitatea sa de președinte al Consiliului Județean al Elevilor, în cadrul întâlnirilor deosebit de interesante la care a participat împreună cu colegii săi, iar pe Alexandru Raul Todoran am avut deosebita plăcere să-l premiez, în două rânduri, pentru rezultatele sale remarcabile obținute la competițiile internaționale de informatică de unde s-a întors cu medalii de aur și argint. Sunt mândru că avem dascăli de valoare care i-au îndrumat pe acești tineri talentați pe calea performanței în educație!”, este mesajul adresat celor doi elevi de către preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate