.

DEVA, printre orașele din România unde se poate mânca cea mai ieftină pizza Margherita

Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Pentru că se apropie 1 Iunie și vacanța de vară, Clubul Copiilor a realizat un studiu pentru a determina prețul mediu pentru o pizza în România, concentrându-se pe orașele reședință de județ (plus București).
Pentru a realiza această analiză, am verificat prețurile a peste 1500 de pizzerii, consultând meniurile disponibile online și, acolo unde nu au fost disponibile, obținând informațiile telefonic. Studiul nostru s-a concentrat pe prețul unei pizza Margherita de dimensiuni medii, aproximativ 32 cm în diametru și o greutate de 450-500 de grame.
Conform datelor noastre, prețul  mediu al unei pizza Margherita este de 31 de lei în România. Dar prețul poate să varieze semnificativ de la oraș la oraș. Pentru o pizza mică (250-300g), prețul este cu aproximativ 20% mai mic, adică 25 de lei, iar pentru o pizza family (de regulă peste 1.2kg), prețul este cu 80% mai mare, ajungând la 59 de lei în medie. De asemenea, o pizza Margherita cu mozzarella di bufala are un preț mai mare cu aproximativ 30% datorită calității superioare a ingredientelor.
Cele mai ieftine orașe din țară pentru o pizza Margherita:
  1. Deva, Reșița, Alexandria – 25 RON
  2. Focșani, Vaslui, Pitești – 26 RON
  3. Sfântu Gheorghe, Călărași, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Tulcea – 28 RON
Cele mai scumpe orașe din țară pentru o pizza Margherita:
  1. București – 40 RON
  2. Iași – 38 RON
  3. Timișoara, Cluj-Napoca – 36 RON
  4. Brăila, Constanța, Sibiu, Bacău – 35 RON

Deva are cea mai ieftină pizza din țară. Prețul unei pizza Margherita în  reședinta județului Hunedoara este de doar 25 de lei. La polul opus, capitala are prețul cel mai ridicat din România.

Metodologia: Analiza a fost realizată având ca bază peste 1500 de prețuri pentru pizza Margherita de diferite dimensiuni (diametru și greutate) și alte detalii legate de specialitate (bufala) de la 850 de pizzerii din țară. Preparatele au fost standardizate în funcție de greutate și diametru, astfel încât comparațiile să fie relevante. Prețurile au fost preluate din meniurile online ale aplicațiilor de delivery și completate cu informații obținute de pe site-urile proprii ale restaurantelor/pizzeriilor sau telefonic.

În articolul de mai jos, găsiți prețurile din fiecare reședință de județ și detaliile complete ale studiului:

https://www.clubulcopiilor.ro/unde-mancam-cea-mai-ieftina-pizza-din-tara/

(Foto: https://brotherspub.ro/)

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate