.

Deva: Festivalul de folclor al Cetăţii- tradiție, cultură și spiritualitate

Municipiul Deva va fi gazda unui nou festival de ţinută, oragnizat de Primăria şi Consiliul Local, împreună cu Centrul Cultural „Drăgan Muntean”. Este vorba despre  „Festivalului de Folclor al Cetății”, un regal de cântece și jocuri populare, izvorâte din inima satului românesc, aduse în scenă de cele mai renumite ansambluri folclorice din țară.

Manifestarea culturală va avea loc în perioada 11 – 12 iulie, în Piața Unirii din Deva, şi se află la ediția a VI – a.

„Festivalul de Folclor al Cetății” este prezentat îndrăgita interpretă bănățeană Felicia Stoian, prezentator și realizator de emisiuni folclorice la TVR Timișoara.

Cei care vor participa la festival vor putea admira câteva expoziții de mesteșuguri populare care vor avea și ateliere de lucru pentru cei care doresc să învețe arta de a coase costume populare, să realizeze crestături în lemn sau vase și obiecte din lut.

Este vorba despre expoziția „Gospodăria țăranului hunedoarean”, prezentată de artistul devean Radu Fachin, expoziție de ceramică și atelier de olărit sub marca „Ceramică David”, precum și o expoziție de costume populare tradiționale realizată de „Șezătoare cu bucurie”.

Acestea vor fi deschise zilnic, pe toată durata desfășurării festivalului.

Programul festivalului:

Joi, 11 iulie 2024

Ora 18:00: Ansamblul Folcloric „Silvana” al Centrului Cultural

„Drăgan Muntean”

Invitaţi: Mihaela și Ciprian Istrate, Nicolae Flaviu Cristea, Cristina Stănilă, Cristian Țăran, Nelu Ban Fîntînă, Ana Gabor, Vlad Lință și Cătălina Furdui.

Conducerea muzicală: Andrei Crişan

Coregrafia: Andrei Gabor.

Ora 20:00: Ansamblul Profesionist „Baladele Deltei”

Invitaţi: Ciprian Roman, Georgeta Nichifor, Costel Atanasof, Laura Mariana Mocăniță, Ovidiu Homorodean, Ileana Laura Feraru.

Dirijor: Aurelian Croitoru

Coregrafia: Cătălin Tănăsuică.

Vineri, 12 iulie 2024

Ora 18:00: Ansamblul Profesionist „Drăgan Muntean”

Invitaţi: Mariana Deac, Mariana și Adriana Anghel, Liliana Laichici, Antoanela Buțiu Ferche și Liviu Buțiu, Ovidiu Olari și Lorena Pascu.

Dirijor: George Cîlțea

Coregrafia: Cătălin Bălan.

Ora 20:00: Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului”

Invitaţi: Claudia Torop, Roberta Crintea, Ileana Lăceanu, Andra Matei, Alexandra Bleaje, Roxana Goia, Georgiana Bîrsac, Cristian Fodor și Felicia Stoian.

Dirijor: Florin Chirițoiu

Coregrafia: Valeriu Saraolu.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate