.

DAS Deva distribuie, marți, tichetele sociale pentru grădiniță

Direcția de Asistență Socială Deva distribuie, marți, 21 noiembrie 2023, tichetele sociale pentru grădiniță, aferente lunii octombrie 2023. Stimulentul educațional se acordă preșcolarilor care provin din familii cu venituri mici și este condiționat de prezența zilnică a copiilor la grădiniță.

Tichetele sociale pot fi ridicate din Piața Centrală Deva, etaj 1, Biroul nr. 22.

Potrivit Serviciului Evidență și Plată Beneficii de Asistență Socială, un număr de 6 preșcolari, cu vârste între 3-6 ani, din municipiul Deva, beneficiază de tichetele sociale aferente lunii octombrie 2023.

Tichetul social pentru grădiniță are o valoare nominală lunară de 120 lei/copil și poate fi utilizat pentru achiziționarea de produse alimentare și de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite.

Stimulentul educational se acordă:

– din oficiu, copiilor cu vârsta de 3-6 ani, din familiile care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei

– pe bază de cerere scrisă, copiilor cu vârsta de 3-6 ani, care se află în îngrijirea altei persoane, desemnată de părinte pentru întreținerea copilului, pe perioada absenței părinților, cu condiția ca veniturile pe persoană să nu depășească nivelul maxim de venit pentru acordarea alocației pentru susținerea familiei (634 de lei/lună).

Tichetele sociale pentru grădiniță se acordă lunar, pe tot parcursul anului școlar. În anul școlar 2022-2023, prin Direcția de Asistență Socială Deva au fost distribuite 70 de tichete, în valoare totală de 7.818,90 lei – în creștere cu aproape 30% față de anul școlar precedent.

Stimulentul educațional este finanțat de la bugetul de stat și nu se ia în calcul la stabilirea veniturilor în baza cărora se acordă beneficii de asistență socială.

 

Direcția de Asistență Socială Deva

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate