.

DAS Deva asigură apa pentru locuitorii de pe malul Mureșului

Direcția de Asistență Socială Deva asigură, începând de luni, 1 aprilie 2024, apa necesară în gospodăriile celor 13 familii care locuiesc în așezarea informală situată pe malul Mureșului.
Astfel, în zonă au fost amplasate trei rezervoare cu apă, tip IBC, care au o capacitate totală de 3.000 de litri și care vor fi alimentate periodic pentru a asigura cantitatea de apă necesară în gospodăriile populației.
Rezervoarele de apă sunt confecționate din materiale rezistente la variațiile de temperatură și prezintă o bună protecție împotriva ultravioletelor și a coroziunii, astfel încât apa conținută de acestea nu-și va modifica proprietățile și nu va dezvolta impurități. De asemenea, recipientele prezintă siguranță pentru mediu, iar igienizarea, întreținerea și reumplerea acestora se efectuează relativ ușor.
Rezervoarele cu apă vor rămâne în zona malul Mureșului până la sfârșitul lunii octombrie 2024.
În așezarea informală de pe malul Mureșului trăiesc cel puțin 13 de familii care au, în total, 12 copii minori.
✔ Potrivit legislației care reglementează amenajarea teritoriului și urbanismul, așezările informale sunt grupări de cel puțin trei unități destinate locuirii, dezvoltate spontan, la periferia localităților și ocupate de persoane sau familii care fac parte din grupuri vulnerabile așa cum sunt acestea definite de legea asistenței sociale.
Direcția de Asistență Socială Deva
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate