.

Cum va fi vremea în vacanţa de Paşti şi de 1 Mai

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis prognoza lunară până în 13 mai. După vreme mai rece în această săptămână, temperaturile urcă din nou, din 22 aprilie. Va fi mai cald şi în primele două săptămâni ale lunii mai.

Săptămâna 15 – 22 aprilie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestui interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile intracarpatice și la munte.

Săptămâna 22 – 29 aprilie

Temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a teritoriului, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare pe întreg teritoriul României.

Săptămâna 29 aprilie – 6 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa, în general, în jurul celor normale pentru această săptămână.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 6 – 13 mai

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în cea mai mare parte a țării.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile intracarpatice și la munte.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016./www.alba24.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate