.

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pentru perioada 18 februarie – 3 martie.

În Transilvania, vremea se răceşte la finalul primei săptămâni, când media temperaturilor nocturne va fi de -12 … -10 grade Celsius. Sunt așteptate precipitaţii slabe în zilele de 22 și 23 februarie și local în cea de-a doua săptămână din interval.

În Transilvania, până pe 20 februarie vremea va fi caldă, cu o medie a temperaturilor maxime de 9…10 grade, apoi vremea se va răci, mai semnificativ la finalul primei săptămâni, când media va coborî spre -1 … 1 grad. În a două săptămână valorile termice vor fi în general constante și apropiate de cele specifice perioadei, iar maximele vor fi, în medie, de 4 … 5 grade. Temperaturile nocturne vor fi preponderent negative, pe tot parcursul intervalului, astfel încât media regională a minimelor va fi cuprinsă între -5 și -1 grad, exceptând nopțile din 23 și 24 februarie, care vor fi mai reci, cu o medie de -12 … -10 grade.

Se vor semnala precipitații slabe în zilele de 22 și 23 februarie și pe spații mai mici în 21 februarie, iar local și în a doua săptămână, cu o probabilitate mai ridicată în perioada 28 februarie – 3 martie.

La munte, pe parcursul primei săptămâni, vremea se va răci treptat, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea de la 6 grade pe 18 februarie până la -9 grade în ziua de 22 februarie. Media temperaturilor minime va scădea, de asemenea, de la -2 grade pe 18 februarie până la -12 grade în intervalul 23-24 februarie. În perioada 25 februarie-3 martie, tendința va fi în general de creștere, cu medii ale temperaturilor maxime între -4 și -2 grade, iar a celor minime, în general, între -11 și -5 grade.

Începând cu 20 februarie, vor fi precipitații, mai ales ninsori, aproape în fiecare zi, dar cu probabilitate mai ridicată în intervalele 21-23 februarie și 26 februarie-3 martie. Sursa: meteoromania.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate