.

Copiii din Deva au de astăzi o ,,Voce” a lor!

La Primăria Municipiului Deva a avut loc astăzi învestirea ,,Consiliului Copiilor Deveni”, o structură consultativă.
La eveniment au fost prezenți: Nicolae-Florin Oancea, Primarul Municipiului Deva, Florina-Doris Visirin, Prefectul Județului Hunedoara, Maria Ștefănie, inspector școlar general ISJ Hunedoara, , Pogocsan Ferdinand-Zoltan, viceprimarul municipiului Deva, Izabella-Maria Kacso-Doboly, director executiv Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara, subprefectul județului Hunedoara, Lorincz Szell, Gabriel Ilieș, Jad El Haj Sleiman, președintele Consiliului Județean al Elevilor Hunedoara, cadre didactice și părinți.
20 de copii de diferite vârste, reprezentând grupuri locale relevante, vor fi de acum ,,vocea” copiilor din Deva, în relația cu autoritățile publice locale.
Rolul acestui Consiliu este foarte important. Copiii vor fi consultați ori de câte ori problemele care le influențează viața se vor afla pe ordinea de zi a Consiliului Local al Municipiului Deva.
Municipiul Deva face astfel un pas important pentru respectarea drepturilor copiilor.
Viziunea este ca fiecare copil și tânăr să se bucure de copilărie și să își atingă potențialul maxim în municipiul în care trăiește. Principiile care ghidează inițiativa sunt: interesul superior al copilului, demnitate, participare și apartenență, viață și supraviețuire, nediscriminare și echitate, transparență și responsabilitate, interdependență și indivizibilitate.
Participarea copiilor se află în centrul construirii unei „Localități Prietene a Copiilor”, o inițiativă a UNICEF care reunește administrații locale, copii și familii, organizații ale societății civile și firme locale.
Implicarea activă a copiilor, inclusiv a celor care sunt marginalizați și vulnerabili, este esențială pentru ca politicile, serviciile și facilitățile pe care le utilizează sau care îi afectează să reflecte și să răspundă preocupărilor, ideilor și priorităților lor.
O „Localitate Prietenă a Copiilor” este un municipiu, un oraș, o comunitate sau un sistem de guvernare locală care se angajează să respecte drepturile copilului, așa cum sunt definite în Convenția ONU cu privire la drepturile copilului.
Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Deva
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate