.

Copiii de la grădiniță, în vizită la Poliția Locală

Copiii de la Grădinița cu Program Prelungit ,,Pinochio” din Simeria, însoțiți de educatoare au vizitat astăzi, 25 martie 2019, sediul Poliției Locale Deva.

Polițiștii le-au vorbit copiilor despre importanța respectării regulilor de circulație rutieră pentru a se feri de accidente (trecerea pe culoarea verde a semaforului, asigurarea la traversarea străzii etc). Micuții au vizitat și Centrul Video de Monitorizare Trafic, unde au aflat că polițiștii îi pot vedea în detaliu pe cei care încalcă legea, pe cei care trec neregulamentar strada sau pe conducătorii auto, care de multe ori se grăbesc și pun astfel în pericol siguranța copiilor dar și a altor participanți la trafic.

Rolul polițistului local în comunitate a fost un alt subiect interesant pentru micuți. Au aflat că polițistul este cel care prin activitatea lui se preocupă ca ei să ajungă în siguranță la grădiniță și înapoi acasă.

Copiii s-au urcat și în mașinile cu însemnele poliției locale, au pornit girofarul și au pus întrebări despre misiunile specifice polițiștilor locali. Ei au fost curioși și încântați de ceea ce au văzut, au pus întrebări, iar unii dintre ei și-au exprimat dorința să devină polițiști.

Oamenii legii au răspuns tuturor întrebărilor adresate de copii, iar la final, le-au oferit acestora dulciuri și i-au îndemnat să îmbrățișeze meseria de polițist, atunci când vor crește mari.

Astfel de activități le oferă preșcolarilor oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile și de a cunoaște lucruri noi.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate