You are currently viewing Copiii de grădiniță fac voluntariat pentru bunicii singuri

Copiii de grădiniță fac voluntariat pentru bunicii singuri

Copiii și educatoarele de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 7 Deva au vizitat, timp de două zile, persoanele vârstnice care beneficiază de serviciul social „Îngrijiri personale la domiciliu”, dăruindu-le flori, felicitări, mărțișoare, alimente, fructe și îmbrățișări.

Acțiunea s-a desfășurat, miercuri și joi, 6 și 7 martie 2024, în mai multe cartiere din oraș și a implicat efortul a 100 de copii, între 1 și 6 ani, sprijiniți de 60 de educatoare.

Preșcolarii și-au petrecut ultima săptămână confecționând felicitări și mărțișoare pentru bunicii singuri și învățând cântece pe care să le intoneze împreună cu ei, iar educatoarele au pregătit pachete cu alimente și fructe.

Vizita prichindeilor le-a impresionat pe gazde, care i-au primit cu dulciuri și cu lacrimi în ochi.

Grădinița PP7 organizează periodic acțiuni în sprijinul bunicilor fără nepoți. De câteva ori pe an, preșcolarii îi vizitează și petrec un timp cu fiecare dintre ei – îmbrățișându-i și întrebându-i de sănătate.

„Aceste acțiuni sunt extrem de educative pentru copii. Învață de mici să fie generoși, să prețuiască persoanele vârstnice și să-și facă timp pentru toți cei din jurul lor. La urma urmei, nimeni nu trebuie să se simtă singur pe lume”, explică organizatorii acțiunii.

Inițiativa Grădiniței PP7 s-a desfășurat în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială Deva și face parte din seria activităților organizate de preșcolari pentru implementarea Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC), care încurajează copiii să se implice, ca voluntari, în proiecte ce promovează spiritul de acțiune și incluziunea socială.

În prezent, 18 persoane, cu vârste între 69 și 89 de ani, se află în evidența serviciului social „Îngrijiri personale la domiciliu pentru persoanele vârstnice”, care funcționează în cadrul Direcției de Asistență Socială Deva.

Direcţia de Asistenţă Socială Deva

 

Lasă un răspuns