.

Consorțiu regional integrat pentru învățământ dual, la Simeria

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă la Primăria Simeria, a fost prezentat de către primarul localității, Iulius Bedea, proiectul prin care, la nivelul orașului, s-a aprobat un proiect cu valoare de 24 milioane de euro, pentru realizarea unui proiect de învățământ dual denumit ”Tehno Hub Vest”.
Proiectul este unul strategic pentru județul Hunedoara și chiar pentru regiunea de vest, fiind implementat de către 23 de parteneri. Două univer­sități, nouă licee, opt agenți economici, AJOFM Hunedoara, ISJ Hunedoara, Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Simeria, în calitate de lider al proiectului. Data începerii proiectului este 19 aprilie a.c. și se va finaliza în 30 iunie 2026.
Campusul profesional integrat va fi construit în Simeria pe o suprafață de 3 ha, pe un teren situat lângă parcul dendrologic. Noul campus profesional va dispune de clădiri moderne, care să se integreze perfect în peisajul zonei și va fi compus din trei corpuri principale. Va avea trei săli de clasă, cinci laboratoare, 10 ateliere, o bibliotecă, spațiu de studiu și creativitate, spații de informare și consiliere profe­sională, un cămin de 100 de camere pe cinci nivele, cantină cu bucătărie proprie, club pentru activități de agrement, o sală de sport multifuncțională și un bazin de înot. Potrivit proiectului, în primul an vor fi integrați 100 de elevi și 50 de studenți, iar în al doilea an, 200 de elevi și 100 de studenți. Prin activitatea din campus se va asigura un învățământ modern, atractiv cu aplicație practică în spațiile de activitate a celor opt parteneri din mediul privat. Pe perioada acestei activități, elevii și studenții vor beneficia de burse de 40.000 lei pe lună.

Oferta educațională va avea un număr semnificativ de calificări și programe de studii (10 programe de studii – licență, master și doctorat precum și 30 de calificări profesionale).
La conferința de deschidere au participat, pe lângă cei implicați în proiect, Maria Ștefănie, Inspector General la ISJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, Președintele CJ Hunedoara, care, în cadrul intervențiilor realizate, au subliniat impor­tanța vitală a învățământului dual în contextul pregătirii profesionale în viitor. Între altele, Laurențiu Nistor, Preșe­dintele CJ Hunedoara a subliniat că este mândru de acest proiect care se va implementa la Simeria și a adus sincere mulțumiri celor implicați, care au făcut posibilă implementarea acestui proiect de 24 de milioane de euro.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate