.

Conferința Internațională „Avram Iancu – 200 de ani de la naștere. Omul, contemporanii, epoca”

Au mai rămas câteva zile până la deschiderea evenimentului anului 2024, Conferința Internațională „Avram Iancu – 200 de ani de la naștere. Omul, contemporanii, epoca”.
Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Hunedoara, prin Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, în parteneriat cu Academia Română și Institutul de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca.
Evenimentul științific de mare anvergură se va desfășura în perioada 9-10 mai 2024, județul Hunedoara fiind singurul din țară care a inițiat o astfel de manifestare dedicată anului bicentenar Avram Iancu, Erou al Națiunii Române.
Deschiderea conferinței va avea loc în data de 9 mai, ora 09.00, la Teatrul de Artă Deva, Sala Mare, iar susținerea lucrărilor va fi găzduită la Consiliul Județean Hunedoara, Sala de Ședințe și Sala Mică.
În cadrul evenimentului, cunoscuți oameni de știință români și străini (Austria, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Moldova, Serbia, S.UA., Ungaria) vor prezenta comunicări legate de personalitatea complexă a lui Avram Iancu, de epoca plină de frământări în care a trăit și a luptat, de contextul intern și internațional al anilor 1848-1849 în care au avut loc evenimentele revoluționare din Transilvania, evenimente ce l-au avut în centru pe acest însemnat erou al neamului românesc.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate