.

Concurs de proiecte de diplomă la Facultatea de Mecanică a UPT

Facultatea de Mecanică a Universității Politehnica Timișoara, în colaborare cu Fundația Politehnica, a organizat cea de-a treia ediție a Concursului de proiecte de diplomă, adresat studenților de la programele de studii de licență, care ăși desfășoară activitatea de elaborare a proiectului de diplomă în cadrul laboratoarelor facultății.

                Scopul acestuia este de a oferi firmelor posibilitatea de a-și selecta viitorii ingineri, de a evalua nivelul la care se lucrează în cadrul facultății și de a veni cu propuneri și sugestii pentru îmbunătățirea activităților didactice desfășurate în Facultatea de Mecanică.

                Concursul s-a desfășurat în două etape. În faza preliminară, organizată între 19 – 30 iunie 2023 în cadrul examenului de susținere a proiectului de diplomă, comisia a selectat cele mai bune proiecte de diplomă. În etapa finală, care a avut loc în 3 iulie 2023, studenții calificați de la fiecare specializare au participat la o nouă susținere, în fața unei comisii neutre, formate din specialiști proveniți de la firmele care susțin acest concurs: Hella România, SIPA Engineering România, Vitesco Technologies Engineering România, Berg Banat și Zoppas Industries România.

                Comisia de evaluare a urmărit o serie de criterii, printre care structura și forma de redactare a proiectului, conținutul acestuia, contribuțiile originale, dar și posibilitățile de aplicare a rezultatelor.

                La final, juriul constituit din reprezentanții firmelor a acordat următoarele premii, atât studenților, cât și coordonatorilor:

  • Premiul I (2.000 de lei) – studentului Alexandru Ovidiu Danco, de la specializarea robotică, coordonat de conf.dr.ing. Valentin Ciupe, pentru lucrarea „Vehicul feroviar de mentenanță și inspecție – Zimbru 1”;
  • Premiul II (1.500 lei) – studenților Robert-Marius Vasiescu și Aladin Beniamin Șindea, de la specializarea TCM IFR, coordonați de ș.l.dr.ing. Dorian Ștef, pentru lucrarea „Proiectarea și construcția unui automodel”;
  • Premiul III (1.000 lei) – studentului Victor Mihai George Florea, de la specializarea Inginerie Mecanică, coordonat de ș.l.dr.ing. Sergiu Valentin Gălățanu, pentru lucrarea „Realizarea unui corp de chitară electrică cu ajutorul proceselor de fabricație aditivă”.  
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate