.

Concerte de Crăciun susținute de ansamblurile Liceului de Arte „Sigismund Toduță”

Ca în fiecare an, în preajma Sărbătorilor,  Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva oferă publicului devean un adevărat festin muzical, aducând pe diferitele scene ale orașului ansamblurile sale, devenite déjà emblematice.

Vă invităm să vă delectați cu momentele muzicale pregătite cu entuziasm și dăruire de către elevii și profesorii Liceului de Arte. Prin diversitatea și universalitatea limbajului muzical, concertele vor mulțumi toate gusturile și toate vârstele, iar prin profesionalismul și pasiunea cu care vor fi prezentate vor satisface toate exigențele.

Evenimentele vor avea loc începând cu ora 18.00, după cum urmează:

Marți, 19 decembrie 2023, pe scena în aer liber din cadrul Târgului de Crăciun vor urca toate ansamblurile Liceului de Arte: corurile „Arlechino”, „Lira”, „Orfeu”, trupele „Music ArtBand” și „Art Adventure”, precum și îndrăgitul Ansamblu „Românașul”. Prin marea varietate a repertoriului și genurilor abordate, concertul promite să-și poarte ascultătorii într-o atmosferă de excepție.

Miercuri,  20 decembrie 2023, orchestra de chitare „Rozeta”, coordonată de profesorii Varga Csaba, Emanuel Prața și Antonio Josan va oferi un recital cameral în atmosfera intimă a Sălii Șemineului din incinta Muzeului Civilizației Dacice și Romane. Recitalul va fi susținut de elevii și profesorii catedrei de chitară a liceului și va aduce în atenția publicului un repertoriu bogat, traversând o vastă arie stilistică, de la colinde tradiționale și din repertoriul internațional la repertoriul classic sau modern consacrat, inclusive ritmuri și armonii latino-americane.

Mult așteptatul Concert de Crăciun al corurilor Liceului de Arte „Sigismund Toduță” va avea loc joi, 21 decembrie la Biserica Greco-Catolică „Immaculata”. Corul de copii „Arlechino”, pregătit de hăruitele profesoare Florentina Pârva și Delia Ștefoni, împreună cu corurile „Lira”și„Orfeu”, dirijate de talentatul prof. Radu Stan își vor uni glasurile și vor înălța sufletele ascultătorilor prin colinde ale căror mesaj purtător de speranță străbate veacurile. Spre deliciul publicului, concertul coral va fi presărat cu moment instrumentale oferite de elevii și profesorii liceului.

Apreciem truda întregului colectiv de elevi și profesori pentru a pregăti aceste concerte prin multe ore de repetiții și mulțumim instituțiilor care sprijină Liceul de Arte „Sigismund Toduță” în desfășurarea lor: Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, Primăria și Consiliul Local Deva, Muzeul Civilizației Dacice și Romane și Biserica Greco-Catolică „Immaculata”.

Vă așteptăm cu drag!

Responsabil pentru relația cu presa

Prof. Andreea Lupu

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate