Concert de concerte Bach – Vivaldi la Castelul Corvinilor Hunedoara, Sala Dietei

Răzvan și Andreea Stoica revin la Hunedoara, în impozantul Castel al Corvinilor, cu un program impresionant de concerte preclasice. Alături de Ansamblul Kamerata Stradivarius, frații Stoica vor interpreta în Baroque Tour Opus 3 un program concertant Bach-Vivaldi-Tartini.

Hunedoara Sala Dietei, Castelul Corvinilor

Miercuri, 3 Iulie 2024, ora 19:00

Concert Răzvan Stoica, Andreea Stoica și Kamerata Stradivarius

Miercuri, 3 Iulie, Fundația Culturală Gaudium Animae vă invită la un concert extraordinar susținut de Răzvan Stoica și Andreea Stoica în impozanta Sală a Dietei din Castelul Corvinilor, locul cu o acustică specială, în care odinioară se ţineau adunările nobililor transilvăneni. În fermecătoarea arhitectonică cu influenţe ale stilului renascentist în elementele decorative, muzica barocă va fi la ea acasă.

Baroque Tour Opus 3 este un turneu național itinerat de cei doi muzicieni în mai multe orașe din România, iar programul de la Sala Dietei, Castelul Corvinilor va oferi publicului meloman câteva dintre cele mai frumoase concerte scrise de doi titani ai barocului muzical: Johann Sebastian Bach și Antonio Vivaldi, cu un bonus special: pasionala Sonată „Trilului Diavolului” de Giuseppe Tartini. Răzvan Stoica, un artist mult îndrăgit de publicul hunedorean, cântă pe vioara Stradivarius ex-Ernst 1729, pe care a câștigat-o la o competiție violonistică destinată tinerilor interpreți la Salzburg, în 2009. Alături de sora sa Andreea Stoica, o pianistă virtuoză de mare rafinament, cei doi muzicieni formează un duo de forță, de aproape 20 de ani.

În programul baroc de Miercuri, 3 Iulie 2024, cei doi interpreţi vor fi acompaniaţi de ansamblul Kamerata Stradivarius, formaţie alcătuită din muzicieni profesionişti pe care Răzvan Stoica a înfiinţat-o în anul 2009, cu un concert de debut în celebra sală a Concertgebouw Amsterdam.

Program

J. S. Bach – Concertul pentru vioară și orchestră în Mi Major BWV 1042

J.S.Bach – Concertul pentru vioară și orchestră în la minor BWV 1041

J.S.Bach – Concertul pentru pian și orchestră în re minor BWV 1059R

G.Tartini – Sonata „Trilului Diavolului”

A.Vivaldi – Concertul pentru coarde în Re Major RV 121

Turneul Național Baroque Tour Opus 3 a început pe 24 mai la Palatul Cultural Sigismund Szana, Timișoara și are ca punct terminus concertul de la Palatul Camerei de Comerț și Industrie, București, pe 17 iulie. Concertul de marţi, 2 iulie 2024, de la Hunedoara este organizat de Fundaţia Culturală Gaudium Animae. Partener principal Hotel WERK. Biletele pentru concertul de la Hunedoara sunt disponibile în rețeaua IaBilet.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate