.

Calendarul alegerilor parlamentare și prezidențiale: Mergem la vot de Ziua Naţională

Coaliţia de guvernare a decis în şedinţa de joi data alegerilor prezidenţiale şi parlamentare din acest an. Reprezentanții Coaliției au ajuns la un consens în ceea ce privește organizarea alegerilor prezidențiale, care ar urma să aibă loc pe 24 noiembrie, primul tur, respectiv 8 decembrie al doilea tur. Alegerile parlamentare ar urma să aibă loc pe 1 decembrie, chiar de Ziua Națională.

Reprezentanții Coaliției au decis data alegerilor prezidențiale și parlamentare:

  • Alegeri prezidențiale, primul tur24 noiembrie
  • Alegeri prezidențiale, al doilea tur8 decembrie
  • Alegeri parlamentare1 decembrie.

Astfel, ţinând cont şi de opiniile exprimate de celelalte formaţiuni politice, reprezentanţii Coaliţiei au fost în consens în ceea ce priveşte organizarea alegerilor prezidenţiale, după cum urmează: primul tur în data de 24 noiembrie, al doilea tur în data de 8 decembrie. De asemenea, s-a ajuns la un numitor comun pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 1 decembrie„, a anunţat PNL, după ședința coaliției.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi că, din discuţiile coaliţiei, a reieşit că alegerile pot avea loc pe 1 Decembrie, sărbătoarea naţională a românilor, zi despre care spune că poate fi şi o ”sărbătoare a democraţiei”, adăugând că PNL şi PSD vor avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale.

După ce s-au exprimat în spaţiul public pe organizarea la date diferite a acestor scrutinuri, liderii PSD şi PNL s-au reunit joi și s-au pus de acord asupra calendarului electoral. https://tvrinfo.ro/

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate