.

CJ Hunedoara continuă demersurile pentru ecologizarea albiei pârâului de pe Valea Albă

În continuarea demersurilor inițiate săptămâna trecută de președintele Consiliului Județean Hunedoara, domnul Mircea-Flaviu Bobora, marți, 19 martie a.c., la Sarmizegetusa Regia, administratorul public al județului Hunedoara, domnul Costel Avram, s-a întâlnit cu reprezentanții Direcției Silvice, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Deva, ai Inspectoratului Județean de Jandarmi „Decebal” și ai Serviciului Public Administrarea Monumentelor Istorice (SPAMI), dar și cu reprezentantul operatorului cu care se derulează contractul de întreținere a DJ 705A Costești – Sarmizegetusa Regia.

Scopul întâlnirii care s-a desfășurat la sediul administrației de la Grădiștea de Munte, dar și în teren, a fost de a identifica modalitățile legale de scoatere din albia pârâului, în cel mai scurt timp, a materialului lemnos căzut, adus de viituri sau abandonat. Este vorba zeci de metri cubi de trunchiuri putrezite și de arbori căzuți în urma fenomenelor meteo.

„Am avut o nouă întâlnire în teren – a patra! – pentru că drumul județean Costești – Sarmizegetusa Regia nu este un drum oarecare. Cine din România nu și-ar dori să aibe ceea ce avem noi la Sarmizegetusa Regia!? Este nevoie de mobilizare pentru scoaterea lemnului putrezit din albia pârâului pentru că, în caz de ploi torențiale, acesta se poate transforma într-un real pericol pentru structura drumului. Pentru a rezolva urgent problema este nevoie de colaborare între instituții, dar și de bunăvoință. Trebuie scos lemnul din apă!”, a spus în cadrul întâlnirii, domnul Costel Avram, administratorul public al județului.

După ce și reprezentanții Gărzii Forestiere și cei ai Gărzii de Mediu vor face constatările în teren, SPAMI și Direcția Silvică vor demara operațiunile de scoatere a lemnului din albie cu ajutorul societății care asigură întreținerea DJ 705A.

În același timp, conducerea Consiliului Județean Hunedoara lucrează la un proiect de hotărâre prin care se vor institui restricții de circulație pe acest drum pentru autovehiculele de mare tonaj.

Albia pârâului de pe Valea Albă străbate zona în paralel cu DJ 705A pe o porțiune de aproximativ 4 kilometri.

 

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate