.

Cetăţean chinez, depistat lucrând fãrã forme legale în judeţ

Polițiștii de imigrări hunedoreni în urma unei acțiuni întreprinse pe linia prevenirii și combaterii muncii nedeclarate a străinilor, au depistat un bărbat din China, care desfășura activități lucrative fără aviz de angajare, la o societate comercială din județul Hunedoara. Pe numele lui a fost emis un document administrativ prin care este obligat să părăsească teritoriul României.

 Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Hunedoara, în cooperare cu inspectori de muncă din cadrul ITM Hunedoara, au efectuat, la data de de 12 martie a.c., o acțiune pentru prevenirea și combaterea muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competență.

Astfel, în urma controlului efectuat la o societate comercială, cu sediul pe raza județului Hunedoara, a fost depistat un cetățean  chinez, în vârstă de 35 de ani, care desfășura activități lucrative fără forme legale.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că străinul nu aveau drept de muncă la societatea comecială controlată, respectiv nu deținea aviz de muncă.

Urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numelecetățeanului chinezo decizie de returnare prin care acesta a fost obligat să părăsească ţara în termen de 30 zile.

Totodată, societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei, pentru primirea la muncă a unui cetățean străin fără aviz de angajare, în conformitate cu prevederile O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Activitatea de prevenire și combatere a muncii nedeclarate a cetățenilor străini reprezintă o prioritate a Inspectoratului General pentru Imigrări, în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățeanului, printr-un control permanent asupra respectării legislației în domeniul migrației.

Acţiunile desfăşurate de poliţişti urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, precum şi combaterea migraţiei ilegale și a muncii nedeclarate.

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale, la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Hunedoara, din Mun. Deva, str. Mihai Eminescu, nr. 130, la numărul de telefon 0254.206722 sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate