.

Cetatea Devei, colorată în roşu de Ziua Internaţională a Bolii Parkinson

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara alături de Asociatia de Lupta Impotriva Bolii Parkinson organizează în data de 11.04.2019 la sediul DSP jud. Hunedoara(Deva, str. 22 Decembrie, nr. 58) – sala de şedinte, la ora 10.30 o Conferinţă de presă cu următorul subiect : Ziua Internaţională a Bolii Parkinson – Provocari ale tratamentului în Boala ParKinson agravată.

Tot joi, 11 aprilie, la ora 12.00 la iniţiativa d-lui Răican Dan – preşedintele Asociaţiei de Luptă Împotriva Bolii Parkinson, partenerii acestei asociaţii şi sponsorii asociatiei vor realiza colorarea în culoarea roşie ( cu fumigene de către o firma autorizata) a Cetăţii Deva.

În fiecare an, la 11 aprilie (ziua de naştere a medicului James Parkinson, primul medic care a descris simptomele bolii), se marchează Ziua Mondială a Bolii Parkinson, proclamată din iniţiativa Papei Ioan Paul al II-lea în 1992.

Boala Parkinson este o boală degenerativă, caracteristică omului, ce survine în urma distrugerii lente şi progresive a neuronilor. Întrucât zona afectată joacă un rol important în controlul mişcărilor, pacienţii prezintă gesturi rigide, sacadate şi incontrolabile, tremor şi instabilitate posturală.

Cele trei semne ale bolii Parkinson sunt: tremorul de repaus, rigiditatea și bradikinezia. Dintre acestea, două sunt esențiale pentru stabilirea diagnosticului. Instabilitatea posturală este al patrulea semn, dar survine tardiv, de obicei după 8 ani de evoluție a bolii.

Scopul campaniei: Educarea şi conştientizarea societăţii cu privire la boala Parkinson; Îmbunătăţirea posibilităţilor de îngrijire şi tratament pentru cei afectaţi de această boală; Creşterea investiţiilor în cercetarea legată de boala Parkinson.

Obiectivele acestei campaniei sunt: sprijinirea persoanelor cu boala Parkinson şi familiile acestora,  in vederea integrării armonioase în societate şi a creşterii gradului de independenţă a acestora, oferirea posibilităţii de a-şi demonstra aptitudinile proprii prin participarea la un sistem constant de activităţi sociale, precum şi conştientizarea opiniei publice cu privire la aptitudinile şi nevoile acestora.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate