Cetatea Devei, colorată în roşu de Ziua Internaţională a Bolii Parkinson

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara alături de Asociatia de Lupta Impotriva Bolii Parkinson organizează în data de 11.04.2019 la sediul DSP jud. Hunedoara(Deva, str. 22 Decembrie, nr. 58) – sala de şedinte, la ora 10.30 o Conferinţă de presă cu următorul subiect : Ziua Internaţională a Bolii Parkinson – Provocari ale tratamentului în Boala ParKinson agravată.

Tot joi, 11 aprilie, la ora 12.00 la iniţiativa d-lui Răican Dan – preşedintele Asociaţiei de Luptă Împotriva Bolii Parkinson, partenerii acestei asociaţii şi sponsorii asociatiei vor realiza colorarea în culoarea roşie ( cu fumigene de către o firma autorizata) a Cetăţii Deva.

În fiecare an, la 11 aprilie (ziua de naştere a medicului James Parkinson, primul medic care a descris simptomele bolii), se marchează Ziua Mondială a Bolii Parkinson, proclamată din iniţiativa Papei Ioan Paul al II-lea în 1992.

Boala Parkinson este o boală degenerativă, caracteristică omului, ce survine în urma distrugerii lente şi progresive a neuronilor. Întrucât zona afectată joacă un rol important în controlul mişcărilor, pacienţii prezintă gesturi rigide, sacadate şi incontrolabile, tremor şi instabilitate posturală.

Cele trei semne ale bolii Parkinson sunt: tremorul de repaus, rigiditatea și bradikinezia. Dintre acestea, două sunt esențiale pentru stabilirea diagnosticului. Instabilitatea posturală este al patrulea semn, dar survine tardiv, de obicei după 8 ani de evoluție a bolii.

Scopul campaniei: Educarea şi conştientizarea societăţii cu privire la boala Parkinson; Îmbunătăţirea posibilităţilor de îngrijire şi tratament pentru cei afectaţi de această boală; Creşterea investiţiilor în cercetarea legată de boala Parkinson.

Obiectivele acestei campaniei sunt: sprijinirea persoanelor cu boala Parkinson şi familiile acestora,  in vederea integrării armonioase în societate şi a creşterii gradului de independenţă a acestora, oferirea posibilităţii de a-şi demonstra aptitudinile proprii prin participarea la un sistem constant de activităţi sociale, precum şi conştientizarea opiniei publice cu privire la aptitudinile şi nevoile acestora.

Partajează această știre

Lasă un răspuns